Acasă Cultura Buftea: Olimpiada Națională „Meșteșuguri artistice tradiționale”, etapa județeană

Buftea: Olimpiada Națională „Meșteșuguri artistice tradiționale”, etapa județeană

DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, 21 mai, a avut loc Olimpiada Națională „Meșteșuguri artistice tradiționale”, etapa județeană, la care au participat aproximativ 100 de elevi din județul Ilfov.

Cei declarați câștigători vor reprezenta județul la Sibiu, unde va avea loc etapa națională a acestei olimpiade.

Evenimentul a avut loc la Liceul Tehnologic “Barbu Stirbey” din Buftea, etapa județeană a Olimpiadei “Meșteșuguri Artistice Tradiționale” făcând parte din Calendarul Activităților Educative Naționale 2022.

Conform Calendarului Activităților Educative Naționale 2022, etapa națională a Olimpiadei “Meșteșuguri Artistice Tradiționale”, ediția XXV se desfășoară în perioada 21-24 iulie 2022, la Sibiu.

Copiii cu vârstă între 6 și18 ani care se manifestă, prin instrucția și educația primite în familie sau la școală, ca adevărați creatori de artă populară, cunoscători ai secretelor meșteșugului artistic traditional, ai specificului artisanal din locul de origine, având calitățile de manualitate, dexteritate tehnică și simț artistic propriu unui artist authentic, provenind din mediul rural, membri ai cercurilor de profil de artă populară din școli sau cluburile elevilor din medium rural sau urban.

Secțiunile olimpiadei au fost Pictură pe sticlă/Pictură naivă, Pictură pe lemn/Tradiție bizantină, Pictură naivă/Tematică laică, Măști tradiționale, Cusături tradiționale, Gravură/Tematică religioasă, Țesături și Obiecte decorative.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here