Acasă Economie Bumbești-Livezeni, din nou de actualitate

Bumbești-Livezeni, din nou de actualitate

DISTRIBUIȚI
foto:infogorj.ro

Se accelerează procesul de autorizare pentru proiectul AHE Bumbeşti-Livezeni. În perioada 28-30 aprilie a avut loc o vizită de lucru a Secretarului de stat în Ministerul Energiei, Marius Negru, la amenajarea Hidroelectrica de la Bumbești-Livezeni, acesta fiind însoțit de Bogdan Badea, CIO Hidroelectrica, de Marius Grecu -inginer șef Uzină la Târgu-Jiu, precum și de alți reprezentanți locali ai companiei.

La discuții au fost invitați și reprezentanți ai autorităților locale implicate în re-emiterea autorizației de construire pentru amenajarea hidro-energetică Bumbești-Livezeni, scopul demersului fiind acela de a pune în acord părțile implicate și de a accelera procesul de autorizare. Au participat Cosmin Popescu, președinte CJ Gorj, Alexandru Camui, arhitect șef CJ Gorj, Marin Șerban, director al Administrației Parcului Național Defileul Jiului, Bogdan Lazie, director direcția avizări DRDP Timișoara, Gheorghe Enache, consilier Ministerul Energiei, Nica Alexandru și Lucian Raban – Rețele Banat. Hidroelectrica apreciază implicarea autorităților locale pentru înțelegerea provocărilor cu care se confruntă proiectul, precum și pentru demersurile susținute în sensul sprijinirii finalizării lucrărilor.

În cazul proiectului AHE Bumbeşti-Livezeni, Curtea de Apel Bucureşti a admis în data de 14 decembrie 2017, recursul unor ONG-uri de mediu şi a anulat autorizaţiile de construire emise de consiliile judeţene din Hunedoara şi Gorj, decizia fiind definitivă, deși lucrările erau realizate deja în proporție de cca. 90%. Punerea în funcțiune a amenajării este astăzi posibilă în condițiile declarării proiectului  ca fiind de utilitate publică și interes național, printr-o Hotărâre de Guvern emisă în acest an.

Finalizarea proiectului va asigura injectarea în SEN a unei cantități de energie electrică curată de circa 259 GWh/an, energie care va acoperi necesarul a peste 85.000 gospodarii și care va contribui la reducerea gazelor cu efect de seră cu peste 200.000 tone/an.

 

1 COMENTARIU

  1. […] Se accelerează procesul de autorizare pentru proiectul AHE Bumbeşti-Livezeni. În perioada 28-30 aprilie a avut loc o vizită de lucru a Secretarului de stat în Ministerul Energiei, Marius Negru, la amenajarea Hidroelectrica de la Bumbești-Livezeni, acesta fiind însoțit de Bogdan Badea, CIO Hidroelectrica, de Marius Grecu -inginer șef Uzină la Târgu-Jiu, precum și de alți […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here