Acasă Anchete Camelia Bogdan, exclusa din magistratura

Camelia Bogdan, exclusa din magistratura

DISTRIBUIȚI

Camelia Bogdan, judecatorul care l-a condamnat la zece ani de inchisoare cu executare pe omul de afaceri Dan Voiculescu in dosarul ICA, a fost exclus din magistratura printr-o decizie a Consiliului Superior al Magistraturii. Hotararea Sectiei pentru judecatori a CSM nu este definitiva, putand fi atacata la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Camelia Bogdan se face vinovata de incalcarea prevederilor legale ”referitoare la incompatibilităţi şi interdicţii privind judecătorii şi procurorii”.

Comunicatul CSM:

”In sedinta de azi, 8 februarie 2017, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva doamnei Camelia Bogdan, judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti.

In temeiul prevederilor art. 100 lit. e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, Sectia pentru judecatori a aplicat doamnei judecator sanctiunea disciplinara constand in „excluderea din magistratura” pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazuta de art. 99 lit. b) din acelasi act normativ „incalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii privind judecatorii si procurorii”.

Hotararea sectiei va cuprinde, alaturi de alte elemente prevazute de lege, descrierea faptei pentru care s-a aplicat sanctiunea disciplinara mentionata, urmand a fi redactata si publicata pe site-ul Consiliului www.csm1909.ro in termen de 20 de zile de la pronuntare.

Aceasta poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.

Decizia CSM vine in urma unei sesizari depuse de Grupul de Investigatii Politice, condus de Mugur Ciuvica, care a acuzat-o pe Camelia Bogdan ca, in vara anului 2014, in timpul procesului ICA, judecatoarea a petrecut doua saptamani la Poiana Brasov, in cadrul unui program finantat de Ministerul Agriculturii, parte vatamata in dosar”. Mai mult, judecatoarea Bogdan a primit 10.000 lei de la respectiva parte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here