Acasă Educatie Campus universitar la Mogoșoaia

Campus universitar la Mogoșoaia

DISTRIBUIȚI

Universitatea de Medicina si Farmacie ”Carol Davila” Bucuresti se va muta in Mogosoaia in urmatorii trei-cinci ani, unde se va construi un campus pentru toate facultatile, a anuntat rectorul Ioanel Sinescu, citat de Wall-Street.ro.

In Mogosoaia, Academia Romana are un teren de 47 de hectare. Impreuna cu comunitatea locala, dupa aprobarea pe care Prezidiul Academiei Romane a dat-o recent, a fost semnat protocolul de colaborare intre Academia Romana, Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila, comunitatea locala de la Mogosoaia, implicit Consiliul Judetean Ilfov, pentru constructia noului campus.

”Dupa aprecierile unor firme de arhitectura si constructii, acest proiect va fi golden standard all over the world. Speram ca asa va fi, iar azi va fi inceputul oficial al acestui proiect”, a declarat Ioanel Sinescu, rector al Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti.

Campusul universitar va fi situat la doi kilometri de statia de metrou Straulesti, in Mogosoaia, unde exista un spatiu suficient de mare care sa permita o eventuala extindere, dupa constructie. Campusul va fi gata in trei – cinci ani, a declarat Sinescu.

”Astfel, in judetul Ilfov va lua fiinta acest campus al universitatii noastre, unde vor invata cei 11.000 de studenti pe care ii avem acum, cei 2.500 de studenti straini, cei 5.000 de rezidenti si unde va fi si un spital mare republican si va fi un pol de atractie si pentru invatamantul de medicina, medicina dentara si farmacie”, a precizat Sinescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here