Acasă Info Local CAPITALA ISI ALEGE NOII REPREZENTANTI IN ADIBI

CAPITALA ISI ALEGE NOII REPREZENTANTI IN ADIBI

DISTRIBUIȚI

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a convocat sedinta extraordinara a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, pentru joi, 25 august. Primul punct pe ordinea de zi se refera la ”demararea Programului pentru dotarea si modernizarea cabinetelor de asistenta medicala scolara si de medicina dentara din unitatile de invatamant public prescolar, scolar si universitar din municipiul Bucuresti”.

 Firea: ”Cabinetele medicale care functioneaza pADIBIe langa unitatile de invatamant public prescolar, scolar si universitar din municipiul Bucuresti dispun in prezent de dotari si instrumentar foarte vechi si insuficient pentru a asigura asistenta medicala de calitate. Avand in vedere nevoile cresterii calitatii serviciilor medicale, a performantelor profesionale din cadrul cabinetelor de asistenta medicala din unitatile de invatamant public din Bucuresti propunem dotarea acestora, dupa cum urmeaza: 143 de cabinete de asistenta medicala scolara dentara cu unituri, instrumentar si aparate de sterilizare, aparate de aer conditionat, dotari logistice (laptop-uri si imprimante) si dotarea a 450 de cabinete de asistenta medicala scolara cu mobilier, aer conditionat, laptop-uri, imprimante si aparate de urgenta care sa respecte normele legale in vigoare. Totodata se impun lucrari de reamenajare si igienizare a acestor cabinete”.

 Alte doua proiecte de pe ordinea de zi vizeaza acordarea titlului de Cetatean de Onoare al Municipiului Bucuresti membrilor echipei de handbal feminin si ai echipei de volei feminin apartinand Clubului Sportiv Municipal Bucuresti si echipei de spada a Romaniei medaliata cu aur la Jocurile Olimpice 2016, precum si organizarea evenimentului ”Gala sportivilor premierea membrilor echipei de handbal feminin si ai echipei de volei feminin apartinand Clubului Sportiv Municipal Bucuresti si echipei de spada a Romaniei medaliata cu aur la Jocurile Olimpice 2016”

Astfel, in expunerea de motive a Primarului General, Gabriela Firea, se arata ca ”echipa de handbal feminin a Clubului Sportiv Municipal Bucuresti a castigat la inceputul lunii mai a acestui an, in urma turneului final intitulat Women’s EHF Final4 de la Budapesta, competitia europeana intercluburi ‘Liga Campionilor’ – prima in ordine ierarhica in ramura de sport handbal in sezonul 2015-2016, competitie organizata de catre Federatia Europeana de Handbal. De asemenea, echipa de volei feminin a Clubului Sportiv Municipal Bucuresti a castigat in luna aprilie Cupa ‘Challenge 2016’ din cadrul competitiei cu acelasi nume, organizata de Confederatia Europeana de Volei. Echipa de spada care a reprezentat Romania la Jocurile Olimpice de vara moderne – a XXXI-a editie, Rio 2016, este formata din Loredana Dinu, Simona Cristina Gherman, Simona Pop, Ana Maria Florentina Popescu, a castigat medalia de aur. Concurentii si echipele care au facut posibile aceste performante se cuvine a fi recompensati prin acordarea acestei distinctii in semn de apreciere”.

Referitor la oportunitatea organizarii Galei Sportivilor, Primarul Capitalei a precizat: ”Ținand cont de munca depusa de sportivi, antrenorii acestora dar si sacrificiul neconditionat din partea parintilor, consider ca reprezinta un gest de recunostinta din partea autoritatilor locale in a premia rezultatele de exceptie a membrilor echipei de spada ce au reprezentat cu cinste si onoare Romania la Jocurile Olimpice de la Rio, respectiv a membrilor echipei de handbal feminin si volei feminin din cadrul CSM Bucuresti. Proiectul propune premierea sportivilor cu suma de 5.000 lei, pentru fiecare membru al echipei”.

Tot în cadrul acestei ședințe, vor fi aleși reprezentanții Consiliului General în consiliile de administrație ale spitalelor din București și în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară București – Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here