Acasă Info Local Captură mare de ”bombe” la Otopeni

Captură mare de ”bombe” la Otopeni

DISTRIBUIȚI

21,3 tone de articole pirotehnice au fost indisponibilizate de polițiștii ilfoveni, în urma unui flagrant-delict organizat de către polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, pe raza orașului Otopeni

La data de 19 noiembrie a.c., în jurul orei 19.00, polițiștii ilfoveni au surprins în flagrant-delict un bărbat și o femeie,  reprezentanți legali ai unei societăți comerciale, cu obiect de activitate comercializarea și efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, în timp ce livrau unor persoane neautorizate, 1,3 tone de materiale pirotehnice. La momentul sosirii polițiștilor, reprezentanții societății încărcau în două autoutilitare și predau către doi bărbați articolele pirotehnice, din categoriile 2 și 3, pentru care urmau să primească suma de 20.000 de lei.

Materialele pirotehnice au fost achiziționate din Polonia de reprezentanții societății comerciale și urmau să fie vândute de către cei doi bărbați, care le achiziționau, în București și Ilfov. Întreaga cantitate de articole pirotehnice a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

Pe numele reprezentanților societății comerciale a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de comercializarea către publicul larg de articole pirotehnice destinate folosirii excusiv de către pirotehniști, în conformitate cu Legea nr. 126/1995, privind regimul materiilor explozive, urmând ca la definitivarea cercetărilor, să fie înaintat, cu propunere procedurală, unităţii de parchet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here