Acasă Interne Cătălin Predoiu: România este una dintre cele mai sigure ţări din UE....

Cătălin Predoiu: România este una dintre cele mai sigure ţări din UE. Oamenii de afaceri români nu plătesc trei rânduri de gărzi aşa cum o fac alţii din alte ţări europene

DISTRIBUIȚI

Ministrul de interne Cătălin Predoiu spune că România este una dintre cele mai sigure ţări din Uniunea Europeană, el susținând că oamenii de afaceri români „nu plătesc trei rânduri de gărzi 24 de ore din 24, ca să fie protejaţi aşa cum o fac alţii din alte ţări europene”.

„Am stat de vorbă în ultima perioadă incidental cu foarte mulţi cetăţeni români care călătoresc în străinătate frecvent, fie cetăţeni care locuiesc în diaspora europeană, fie cetăţeni care locuiesc în ţară, dar călătoresc prin natura meseriei, antreprenori, oameni de afaceri, corporatişti. Pot face o comparaţie direct şi din discuţiile cu colegi de-ai lor care locuiesc în străinătate, cu privire la nivelul de siguranţă pe străzi şi, în general, la nivelul de siguranţă. Şi nu fac decât să vă relatez concluziile tuturor. România este una dintre cele mai sigure ţări din Uniunea Europeană în acest moment şi asta se datorează şi Poliţiei Române, şi Poliţiei de Frontieră şi Jandarmeriei, şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă atunci când se întâmplă câte o nenorocire”, a declarat Cătălin Predoiu, miercuri, într-o conferinţă de presă.

El a afirmat că este „primul care pune degetul pe câte o rană” din instituţia pe care o conduce şi a explicat că nu face acest lucru cu rea-credinţă, dar a adăugat că trebuie „să recunoaştem că avem o siguranţă publică la un nivel mai bun decât în Europa”.

„Vă rog să credeţi că sunt primul care să pun degetul pe câte o rană, pentru că asta este rolul meu. Şi sper să fiu înţeles când o fac, nu o fac cu rea-credinţă. Acum mă adresez direct aparatului, ministerului, structurilor, armelor şi sindicatelor. Nu o fac cu răutate, nu o fac ca să-mi fac imagine, o fac constructiv. Sunt primul care pun degetul pe câte o rană când o văd. Si am deja martori care pot confirma lucrul asta. O fac şi în birouri, nu numai în faţa camerelor de luat vederi. Dar în acelaşi timp, cred că este drept şi corect să recunoaştem şi faptul că avem un produs, care se cheamă siguranţa publică, la nivel mai mult decât satisfăcător comparativ cu ce se întâmplă în Europa”, a transmis ministrul de Interne.

El a argumentat că oamenii de afaceri români nu au gărzi de corp aşa cum se întâmplă cu cei din Europa.

„Oamenii de afaceri români nu plătesc trei rânduri de gărzi 24 din 24, ca să fie protejaţi, aşa cum o fac alţii din alte ţări europene. Şi asta mi-a spus-o şeful Camerei de Comerţ. Direct. Nu fac niciun secret din asta. Am fost recent invitat la un eveniment, nu am putut să particip, că aveam o obligaţie profesională cu ministerul, dar discutând domnul mi-a spus îmi pare rău că nu veniţi, pentru că aş vrea să spun acest lucru public. Noi călătorim, umblăm, avem contacte în toată lumea, inclusiv în Europa. Aici ne simţim siguri, în România. Avem colegi de meserie, de profesie, de activităţi profesionale, comerciale, care vin la întâlniri cu doi, trei oameni stânga, dreapta, pe care îi plătesc”, a mai afirmat Cătălin Predoiu, în contextul conferinței de presă referitoare la reorganizarea IPJ Constanța.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here