Acasă Info Local CĂTLIN PREDOIU ACUZA: PSD MIMEAZĂ ONORABILITATEA

CĂTLIN PREDOIU ACUZA: PSD MIMEAZĂ ONORABILITATEA

DISTRIBUIȚI

Catalin Predoiu

Proiectul de modificare a Codului penal prin care PSD încearcă dezincriminarea conflictului de interese este o tentativă de legalizare a furtului din bani publici, adică din buzunarul fiecăruia dintre noi. Conform Direcției Naționale Anticorupție, inițiativa PSD “ar putea afecta în mod serios activitatea de combatere a coruptiei la nivel înalt”, atenționează Cătălin Predoiu, prim-ministru desemnat al PNL.

Conflictul de interese este infracțiune în orice sistem penal modern și apare atunci când un funcționar public, în exercitarea atribuțiilor oficiale, ia decizii prin care el personal, familia sau parteneri de afaceri au beneficii patrimoniale. Pe scurt, conflict de interese este atunci când politicienii își folosesc funcția publică să fure bani din bugetul de stat pentru ei, rudele lor sau prietenii de afaceri. Amânarea în Comisia juridică a discuției privind dezincriminarea conflictului de interese nu este o rezolvare. Respingerea modificărilor la Codul penal trebuia votată azi. Intențiile PSD sunt însă clare, spune Predoiu: Închiderea dosarelor privind infracțiuni de conflicte de interese comise de baronii PSD anchetați sau trimiși în judecată de procurorii anticorupțiem și relansarea și legalizarea furtului din banii românilor prin direcționarea banilor publici către propriile firme, ale rudelor sau ale sponsorilor de partid.

Dacă PSD mai are vreo urmă de responsabilitate față de viitorul României, ar trebui să oprească seria de inițiative legislative prin care încearcă să distrugă mecanismele legislative sau instituționale anticorupție, atât de apreciate de români și prietenii României de la Bruxelles sau Washington. Cum însă singura responsabilitate a mafiei este hoția, e sigur că PSD va continua pe același drum, conchide liberalul.

(foto – www.evz.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here