Acasă Info Local Ce se întâmplă cu gropile de gunoi din Ilfov

Ce se întâmplă cu gropile de gunoi din Ilfov

DISTRIBUIȚI

În regiunea noastră sunt trei gropi de gunoi: În Vidra;, Popești-Leordeni și în zona Chiajna, scrie pe pagina sa de Facebook, Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov.

Groapa de gunoi de la Vidra are autorizație de mediu. Consiliul Județean Ilfov nu poate să o închidă și nu are nicio bază legală să facă asta. Groapa de gunoi din Popești este închisă. Ea nu mai are autorizație de funcționare. Însă, nu este închisă așa cum ar trebui. Cum se închide o groapă de gunoi conform? Pe scurt, se acoperă cu mai multe straturi de pământ. Cine o poate închide conform? Numai și numai acționarul privat care o deține. Chiar dacă vorbim de o problemă de sănătate publică, legea nu ne lasă să băgăm bani publici în ceva ce nu se află în gestionarea noastră. Depozitul de la Rudeni nu mai funcționează.

Ce face Consiliul Județean Ilfov

Thuma: ”Ca să înțelegeți mai bine, noi putem să prevenim, ceea ce și încercăm să facem tot timpul. Avem o dronă, o împrumutăm celor de la Garda de Mediu Ilfov când merg în controale. Vrem să facem și o stație de sortare deșeuri și tratare mecanico-biologică. O să vă dau și câteva cifre de la colegii de la Garda de Mediu Ilfov: 1 ianuarie – 30 septembrie 2022, 613 controale pe depozitări ilegale de deșeuri, pe miros și pe arderi ilegale de deșeuri, 144 de amenzi date în valoare de peste 4 milioane de lei;

Numai în ultimele trei zile s-au înregistrat 500 de sesizări pe miros în Popești-Leordeni. Din acest motiv, s-au instalat niște laboratoare de analize, dar vom avea concluziile peste câteva zile. Seară de seară, după program, inclusiv în weekend-uri, colegii de la Garda de Mediu merg în patrulare. Aștept întrebările voastre, răspund la absolut toate. Respect toate opiniile și sunt deschis unui dialog. Ce facem noi poate că pare o picătură într-un ocean, dar legea nu ne permite să facem mai mult. Eu ridic problema deșeurilor mereu și voi continua să fac tot ce pot astfel încât să diminuez efectele acestei situații”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here