Acasă Info Local Cea mai sinceră prietenie – un proiect al CJ Ilfov pentru copii

Cea mai sinceră prietenie – un proiect al CJ Ilfov pentru copii

DISTRIBUIȚI

Zece copii din Centrul de Plasament de la Periș și alți patru din Centrul Maternal Săftica au mers ieri la adăpostul pentru cai Steaua Speranței. Au hrănit animalele, au pieptănat caii, i-au periat și le-au împletit codițe, s-au jucat cu câinii, au făcut curat.

Consiliul Județean Ilfov, prin Biroul Protecția Animalelor, DGASPC Ilfov și Fundația Steaua Speranței au demarat proiectul „Cea mai sinceră prietenie”. În baza acestui proiect, Fundația Steaua Speranței se asigură că toți caii preluați de pe raza județului Ilfov sunt îngrijiți foarte bine și organizează ateliere pentru copii, Consiliul Județean Ilfov alocă bani pentru îngrijirile medicale ale cailor și pentru hrana acestora, iar cei de la DGASPC Ilfov duc copiii din centrele de la Periș și Săftica în adăpost pentru a interacționa cu animalele și pentru a învăța să fie buni cu necuvântătoarele.

Hubert Thuma, președinteke CJ Ilfov: ”E important să ne creștem copiii în compania animalelor. Vor fi mai empatici, mai responsabili, mai echilibrați în comportament, vor avea o imunitate mai puternică. M-am bucurat enorm să văd că toți copiii au înțeles că atunci când vorbim de cai nu se rezumă totul la echitație. Au înțeles cu toții că este un adăpost cu animale salvate, care au trecut prin clipe foarte grele, care au cunoscut suferința, care au fost victime ale abuzului și care au nevoie de timp, răbdare și afecțiune ca să-și vindece traumele”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here