Acasă Economie Cei șapte administratori din Pilonul II se gândesc să se retragă din România

Cei șapte administratori din Pilonul II se gândesc să se retragă din România

DISTRIBUIȚI

Marea majoritate, dacă nu toate cele șapte societăți de administrare ale Pilonului II, se gândesc să se retragă din România, a declarat Valentin Lazea, economist-șef al BNR, în cadrul Romanian Stock Market Summit. ”Din ce înțeleg eu din discuția cu Asociația Pensiilor administrate privat, marea majoritate, dacă nu toate cele șapte societăți de administrare ale Pilonului II se gândesc să se retragă din România, deoarece condițiile li se par excesiv de oneroase. Un efort financiar mare pentru un câștig inexistent. 7,25 milioane persoane ar avea de suferit”, a spus Lazea. Efectele OUG nr. 114/2018 ar putea să inverseze procesul de atingere a bursei a statutului de piață emergentă, fiind afectate investițiile, pensiile și finanțarea Guvernului, a mai adăugat Lazea. 

”BNR este interesată de evoluția BVB din mai multe motive. Primul e de stabilitate financiară, al doilea, de stabilitate macroeconomică și al treilea, de a încuraja o metodă alternativă de finanțare, alta decât creditul bancar. Din păcate efectele OUG 114 ar putea să inverseze procesul de ajungere a bursei la statutul de piață emergentă”, a explicat Lazea.

Potrivit acestuia, sunt afectate trei categorii de interese și anume: investițiile pe bursă, pensii decente pentru șapte milioane de participanți și finanțarea Guvernului de către fondurile de pensii. Documentele privind aderarea României la euro recunosc rolul important al Pilonului II de pensii în toate aceste domenii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here