Acasă Interne Centrul de Comunicare Județean Ilfov: Informații cu privire la desfășurarea procesului electoral...

Centrul de Comunicare Județean Ilfov: Informații cu privire la desfășurarea procesului electoral în Județul Ilfov

DISTRIBUIȚI

În urma analizei realizate la nivelul județului Ilfov cu privire la modul de îndeplinire a misiunilor desfășurate în contextul alegerilor europarlamentare și locale, precizăm că atât în timpul orelor de votare, cât și pe parcursul nopții, după închiderea secțiilor de vot, a fost menținut același climat normal de siguranță și legalitate care a caracterizat întreaga perioadă electorală, fără să fie înregistrate incidente grave pe zona de ordine publică.

Forțele de ordine din județul Ilfov au asigurat intervenția operativă la toate sesizările privind nerespectarea legii, acționând cu obiectivitate și profesionalism în fiecare situație, indiferent de persoanele implicate.

În ziua alegerilor au fost sesizare 64 de contravenții sau posibile infracțiuni legate de procesul electoral, din care 29 fiind posibile fapte penale.

În ceea ce privește frecvența faptelor sesizate, 13,6 % făceau referire la continuarea campaniei electorale, 10,6% la fraudă la vot, 18,2% la fotografierea sau filmarea buletinului de vot. 13,6% dintre sesizări au fost despre posibile infracțiuni de corupere a alegătorilor. De asemenea, au fost aplicate 15 de amenzi  și 5  avertismente.

Cele mai multe sesizări au fost înregistrate în orașul Voluntari și localitățile arondate acestuia (13 sesizări).

În cadrul acțiunilor desfășurate în trafic în ziua votului, au fost verificate peste 206 de persoane cu aproximativ 150 de vehicule, fiind aplicate 69 de sancțiuni contravenționale, fără a fi constate infracțiunui.

Peste 1300 de forțe de ordine din ilfov au fost mobilizate sâmbătă și duminică pentru a asigura climatul de ordine publică și protecția secțiilor de vot, transportul materialelor electorale și a dosarelor cu rezultatele votării, precum și pentru a verifica sesizările cu privire la comiterea unor fapte ilegale.

Datorită bunei organizări și a mobilizării exemplare, structurile Ministerului Afacerilor Interne de la nivelul județului Ilfov și-au îndeplinit obiectivul principal de a asigura desfășurarea acestor alegeri în condiții de siguranță pentru ca cetățenii să-și poată exercita liber dreptul constituțional la vot.În același timp, apreciază responsabilitatea competitorilor electorali și a cetățenilor care au respectat cadrul legal privitor la alegeri.

1 COMENTARIU

  1. […] În urma analizei realizate la nivelul județului Ilfov cu privire la modul de îndeplinire a misiunilor desfășurate în contextul alegerilor europarlamentare și locale, precizăm că atât în timpul orelor de votare, cât și pe parcursul nopții, după închiderea secțiilor de vot, a fost menținut același climat normal de siguranță și legalitate care a caracterizat întreaga […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here