Acasă Economie CENTRUL DE PLASAMENT NR 6 VOLUNTARI, LA STANDARDE EUROPENE

CENTRUL DE PLASAMENT NR 6 VOLUNTARI, LA STANDARDE EUROPENE

DISTRIBUIȚI

fonduri_euro1Proiectul “Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea și echiparea infrastructurii sociale la Centrul de Plasament nr.6 Voluntari, județul Ilfov”, finanțat din fonduri europene, va fi finalizat la 31 iulie 2014. În prezent, contractul de execuție a lucrărilor a luat sfârșit, aflându-se în desfășurare contractul pentru furnizarea dotărilor de specialitate și a programelor informatice. Contractul pentru execuţia lucrărilor a fost semnat la 1 martie 2013 cu SC ElectroVâlcea SRL, lucrările desfașurându-se in perioada până în martie anul acesta.

La Centrul de Plasament nr 6 Voluntari s-a lucrat pe fronturi de lucru, sub sarcină, executându-se lucrările prevăzute în proiectul tehnic, respectiv lucrări suplimentare realizate în baza dispoziţiilor de şantier emise de proiectantul lucrării, după cum urmează: Amenajarea unui ascensor cu capacitatea de 5 persoane, amplasat exterior clădirii, reabilitarea termică a clădirii cu polistiren expandat de 10 cm la pereţii exteriori şi 12 cm polistiren extrudat la terasă, înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie performantă din profil PVC pentacamerale, reabilitarea pardoselilor cu covor de trafic intens, antibacterian.

De asemenea, au fost reabilitate instalaţiile sanitare, instalaţiile electrice interioare, au fost executate reparaţii parţiale la pereţi, a fost realizată instalaţia electrică de alimentare a ascensorului, a fost reabilitată parţial reţeeaua de alimentare cu apă şi a gospodăriei de apă (staţie de pompare, conducte, rezervor stocare apă), au fost reabilitate instalaţiile de încălzire, montate panouri solare pentru prepararea apei calde menajere, inclusiv instalaţiile aferente, amenajată instalaţie de paratrăsnet şi a prizei de pământ și înlocuite şi completate dotările specifice PSI.

La 12 mai, au început serviciile de furnizare a dotărilor, acestea constând în mobilier specific pentru camerele copiilor, dotări de specialitate pentru clubul aflat în incinta Centrului nr.6, dotări de specialitate pentru  dotarea bucătariei Centrului, dotări de specialitate pentru dotarea cabinetului medical și dotări de speciliatate pentru magazii. După finalizarea proiectului, beneficiarii  direcți ai Centrului de Plasament nr. 6, vor locui într-un nou cămin realizat la standarde europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here