Acasă Social Centrul Multifuncțional pentru investigarea violenței asupra minorilor de la Săftica, exemplu de...

Centrul Multifuncțional pentru investigarea violenței asupra minorilor de la Săftica, exemplu de bună practică

DISTRIBUIȚI

 Ministrul Familiei, Natalia Intotero, laudă Centrul Multifuncțional de la Săftica, primul centru din țară care sprijină activitățile de investigarea a violenței asupra minorilor, înființat de CJ Ilfov în cadrul Centrului Maternal.

În urmă cu două zile, ministrul Familiei a vizitat acest centru și a propus multiplicarea proiectului și în alte județe, ca model de bune practici.

La Centrul de la Săftica există o cameră special amenajată pentru interogarea minorilor victime ale abuzurilor sexuale, un cabinet medico-legal în care toată procedura investigațională care implică minori se petrece într-o singură zi, în care lucrează persoane specializate în lucrul cu copiii, precum și psihologi care acordă asistență terapeutică post-traumă.

Până în prezent, procurorii special formați pentru munca cu minorii, au investigat în acest centru 30 de victime minori.

Proiectul va fi extins în Ilfov cu încă două centre de acest tip, unul în sudul și un altul în nord.

”Îl felicit pe președintele Consiliului Județean Ilfov, domnul Hubert Thuma, pentru că a crezut și a sprijinit deschiderea unui astfel de spațiu, mânat fiind de statistica îngrijorătoare potrivit căreia din 5 dosare de violență trimise în judecată, unul are ca victimă minori.

Îi felicit de asemenea pe toți oamenii harnici care se ocupă impecabil de acest centru, care ar trebui să fie luat drept exemplu în toate județele țării”, a declarat Natalia Intotero, la finalul vizitei.

2 COMENTARII

  1. […]  Ministrul Familiei, Natalia Intotero, laudă Centrul Multifuncțional de la Săftica, primul centru din țară care sprijină activitățile de investigarea a violenței asupra minorilor, înființat de CJ Ilfov în cadrul Centrului Maternal. În urmă cu două zile, ministrul Familiei a vizitat acest centru și a propus multiplicarea proiectului și în alte județe, ca model de bune […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here