Acasă Economie CENTURA CAPITALEI, BLOCATĂ DIN NOU

CENTURA CAPITALEI, BLOCATĂ DIN NOU

DISTRIBUIȚI

Transportatorii anunță proteste de amploare în toată țara

 Menținerea accizei aplicată carburanților la nivelul actual, lipsa infrastructurii de transport și a măsurilor legislative care să salveze unul din cele mai importante sectoare economice autohtone au determinat Federația Operatorilor Români de Transport (FORT) să organizeze ample manifestații de protest.

La 3 noiembrie, conform solicitării depuse la Primăria Capitalei, membrii FORT se organizează pentru a manifesta în Piața Victorei și pe Centura Capitalei, dupa modelul aplicat în 2016, atunci când s-a reușit plafonarea tarifelor practicate de asiguratorii RCA. În paralel, asociațiile și filialele membre ale FORT vor organiza coloane de autovehicule de transport marfă care se vor deplasa purtând în loc vizibil mesajul ”Nu distrugeți complet economia! – Protest național”, iar transportatorii de pasageri vor opri activitatea în anumite intervale orare.

Protestele au rolul de a determina Guvernul să renunțe la creșterea accizelor la carburanți și să returneze către transportul comercial minim cinci eurocenti/litru din acciză, să introducă o simplificare de returnare a cotei părți de acciză, după introducerea datelor autovehiculelor eligibile în sistem, returnarea să se facă pe baza facturii și a desfășuratorului de alimentare, returnarea să nu fie condiționată de artificii birocratice inutile, menite să descurajeze solicitarea de returnare, așa cum s-a întâmplat anul trecut, să renunțe în totalitate la introducerea Split TVA, să rezolve problemele de reglementare în domeniul transporturilor de mărfuri și pasageri și să își asume cu termene clare dezvoltarea infrastructurii rutiere la standarde europene. – CĂLIN MATEI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here