Acasă Info Local Cererile privind înmatriculările și permisele se depun exclusiv cu programare on-line

Cererile privind înmatriculările și permisele se depun exclusiv cu programare on-line

DISTRIBUIȚI

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din subordinea MAI, informează că, în perioada 16-31.03.2020 cererile privind activitățile specifice din domeniul înmatriculări și permise de conducere  adresate Serviciilor Publice Comunitare Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor județene și al mun. București, se depun exclusiv în baza unei programări online.

Programările online vor fi făcute pe site-ul oficial al instituției www.drpciv.ro , secțiunea Programări online.

Pentru operațiunile care nu se regăsesc la secțiunea online – pasul 2, vă rugăm să consultați site-ul Instituției Prefectului din județul de care sunteți interesați și să respectați cu strictețe indicațiile personalului de la ghișee.

Accesul în incinta sediilor serviciilor publice comunitare va fi permis doar titularilor, după caz persoanelor mandatate/delegate, în baza programărilor online și a actului de identitate – în original.

Activitățile de audiențe, atât la sediul Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor cât și la sediile serviciilor publice comunitare teritoriale, vor fi suspendate în perioada 11-31.03.2020. Activitățile se vor desfășura exclusiv prin corespondență poștală sau e-mail.

Solicităm tuturor persoanelor care sunt programate să respecte ora de programare și să evite așteptarea suplimentară în spațiile destinate publicului.

În funcție de evoluția situației la nivel național, măsurile pot fi prelungite pentru o perioadă ce va fi stabilită ulterior.

O altă măsură dispusă de conducerea Ministerului Afacerilor Interne pentru prevenirea răspândirii virusului este aceea a modificării modului în care se desfășoară activitățile de relații cu publicul la nivelul MAI.

Astfel, începând de mâine activitatea de relații cu publicul la nivelul Aparatului Central al Ministerului Afacerilor Interne se va desfășura fără interacțiunea directă a angajaților MAI cu persoanele din afara instituției.

Cetățenii care vor să solicite informații sau să desfășoare alte activități de relații cu publicul pot apela, începând de mâine, linia telefonică TELVERDE 0800.800.624.

De asemenea, informații pot fi solicitate și primite și prin poșta electronică la adresa de e-mail petitii@mai.gov.ro sau prin corespondență.

Aceste măsuri vor fi extinse și la nivelul structurilor teritoriale, în funcție de specificul activității fiecărei unități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here