Acasă Info Local CERNICA: CÂND INTERESELE CONVERG, ȘCOALA POATE FACE PERFORMANȚĂ  

CERNICA: CÂND INTERESELE CONVERG, ȘCOALA POATE FACE PERFORMANȚĂ  

DISTRIBUIȚI

Grădinița nr. 1 din Cernica, la construcția căreia a contribuit semnificativ și Consiliul Județean Ilfov, a primit Certificatul european de calitate pentru proiectul ”Make My School Green” în cadrul programului e-Twinning

Investiții și modernizare sunt, în continuare, cuvintele de ordine în comuna Cernica, așa cum scriam nu cu mult timp în urmă. Capitolul Educație rămâne unul prioritar pentru autoritățile locale, dar și pentru cele județene care au pregătit și definitivat mai multe proiecte pentru unitățile de învățământ din Ilfov.

La începutul anului școlar trecut, construirea Grădiniței nr.1, situată pe strada Cloşca nr. 4 avea să suplinească un mare gol existent la nivel local, după cum spunea primarul Gelu Apostol. Unitatea respectivă are acum și două grupe cu program prelungit.

Povestea a început în martie 2015 după asocierea între Consiliul Județean Ilfov și Consiliul Local al comunei Cernica. Inițial, investiția a fost de două milioane de lei, din care 1,6 milioane de lei proveniți de la Consiliul Județean Ilfov, iar 400.000 de lei – din bugetul local. Pe lângă această sumă, tot din bugetul local au venit bani pentru ca noua instituție de învățământ preșcolar să fie dotată cu echipamente moderne. Și tot de la bugetul local au venit bani pentru realizarea unui modern loc de joacă, după cum afirma viceprimarul Florin Vasile.

Primarul Gelu Apostol ne amintește că grădinița este realizată la standarde europene. Aceasta dispune de un spațiu generos, primitor, și de toate dotările necesare pentru asigurarea unui act educațional de calitate. Clădirea are parter şi etaj, având o capacitate pentru pentru șase grupe a câte 20 de copii. Două dintre sălile de clasă sunt amenajate pentru dormit, câte 22 de paturi fiecare, iar restul pentru program normal, cu posibilitatea de a fi adaptate, tot pentru program prelungit, în funcție de solicitări, prin montarea de paturi pliante. Grădiniţa e dotată cu sală de mese, bucătărie proprie, spaţii de depozitare şi alte spații administrative. Nici părinții nu au fost uitați. Pentru cei care își aduc copiii cu mașina la grădiniță există amenajate peste 20 de locuri de parcare.

”Sunt mândru că am reușit să deschidem prima grădiniță la standarde europene din comuna Cerncia. Le-am promis cetățenilor comunei că vom realiza această grădiniță și acum ne-am îndeplinit angajamentul. Şcoala este locul unde petreci cei mai frumoşi ani din viaţă şi unde înveţi multe lucruri. Educaţia în şcoală te învaţă cum trebuie să te comporţi în societate, îţi defineşte personalitatea. Ceea ce învăţăm în şcoală ne influenţează pozitiv şi ne ajută să ne facem un viitor cât mai bun şi mai frumos. Cadrele didactice îşi pun experienţa lor în slujba educării copiilor, pentru ca aceştia să devină oameni de nădejde pentru comunitatea în care trăiesc şi activează. Sunt convins că la noi în unitățile școlare avem cadre didactice bine pregătite şi cu experienţă, lucru care s-a văzut în rezultatele foarte bune la învăţătură, la olimpiadele pe care le-au avut elevii noştri de-a lungul anilor”, a declarat pentru Viitorul Ilfovean Gelu Apostol, primarul comunei Cernica.

Ioana Raluca Mihalache, directorul Școlii Gimnaziale nr.1 Cernica

În Gradinița nr.1 Cernica sunt înscriși, la ora actuală, 86 de preșcolari, dispuși în trei grupe:

– grupa mare cu program normal: 31 de preșcolari

– grupa mijlocie cu program prelungit: 27 de preșcolari

– grupa mijlocie cu program prelungit: 28 de preșcolari

Așadar, grădiniţa îşi desfăşoară activitatea într-o cladire nouă, dispunând de trei săli de clasă dotate cu mobilier corespunzător, două dormitoare cu câte 22 de paturi, trei grupuri sanitare pentru fete și trei pentru băieți, trei grupuri sanitare pentru profesori, cabinet medical dotat cu grup sanitar, sală de mese, bucătărie dotată corespunzător, trei săli de clasă destinate activităților de sport și un cabinet director/cancelarie.

Dotări

Un echipament multifuncțional

Trei home-cinema-uri.

Trei televizoare

Patru calculatoare

Trei videoproiectoare

Grădinița a primit Certificatul european de calitate pentru proiectul ”Make My School Green” în cadrul programului e-Twinning. – CRISTINA ANGHELUȚĂ

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here