Acasă Educatie Cernica: Cum se pot schimba mentalități

Cernica: Cum se pot schimba mentalități

DISTRIBUIȚI
La nivel naţional numărul de solicitării la 112 este, încă, impresionant. Din păcate, 68 % dintre apelurile la acest număr nu reprezintă urgenţe medicale.
Pentru a-i învăța pe copii cum să reacţioneze în situaţii critice, să se salveze singuri, dar și să îi poată ajuta pe cei apropiați lor în situaţii de urgenţă, Școala Gimnazială nr. 1 Cernica, Școala Gimnazială Nr.1 Glina, Școala Gimnazială Nr.3 Bălăceanca, Școala Gimnazială Nr.2 Cățelu, Școala Gimnazială Nr.1 Găneasa și Liceul Tehnologic „Radu Popescu” Cilieni (Olt) participă în perioada martie- iunie 2024 la proiectul interjudețean „SOS – Salvează vieți!”.
Pentru că o investiție în copii este o investiție în viitor, prin intermediul proiectului elevii primesc informații  despre cum funcționează Serviciul de urgență, datele pe care trebuie să le comunice operatorului 112 pentru a primi ajutorul de care au nevoie, situațiile care sunt cu adevărat urgențe și ce înseamnă apelarea abuzivă, precum și exemple de situații care nu sunt de competența Serviciului 112.
Ca prim pas în schimbarea mentalității și a viziunii despre ce înseamnă să învățăm să ne ajutăm singuri, materialul propus vizează, de asemenea, îmbunătățirea capacității cadrelor didactice de a veni în sprijinul fiecărui copil în parte, potrivit nevoilor, îmbunătățirea metodelor și instrumentelor didactice și mobilizarea comunității locale pentru susținerea educației pentru sănătate.
Dreptul la sănătate este unul din drepturile fundamentale ale omului, iar educaţia pentru sănătate în școală este una din principalele căi de formare a atitudinilor şi deprinderilor indispensabile unui comportament responsabil şi sănătos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here