Acasă Economie Cernica – GRĂDINIȚĂ CU PROGRAM PRELUNGIT, LA STANDARDE EUROPENE

Cernica – GRĂDINIȚĂ CU PROGRAM PRELUNGIT, LA STANDARDE EUROPENE

DISTRIBUIȚI

gradinita-cernicaInvestiții și modernizare sunt cuvintele de ordine în comuna Cernica. Capitolul educație rămâne unul prioritar pentru autoritățile locale, dar și pentru cele județene care au pregătit mai multe proiecte pentru unitățile de învățământ din localitate. Elementul de noutate îl constituie construirea Grădiniței cu program prelungit nr.1, situată pe strada Cloşca nr. 4. Primarul Gelu Apostol spune că unitatea respectivă vine să suplinească un gol existent la nivel local.

Edilul comunei subliniază faptul că grădinița este realizată la standarde europene printr‑o asociere între Consiliul Județean Ilfov și Consiliul Local Cernica, astfel punându-se bazele primei grădinițe cu program prelungit din comună. Acesta dispune de un spațiu generos, primitor, și de toate dotările necesare pentru asigurarea unui act educațional de calitate. Clădirea are parter şi etaj, având o capacitate pentru pentru șase grupe de copii. Două dintre sălile de clasă sunt amenajate pentru dormit, iar restul pentru program normal, cu posibilitatea de a fi adaptate, tot pentru program prelungit, în funcție de solicitări, prin montarea de paturi pliante. Grădiniţa e dotată cu sală de mese, bucătărie proprie, spaţii de depozitare şi alte spații administrative.

”Sunt mândru că am reușit să deschidem prima grădiniță la standarde europene din comuna Cerncia. Le-am promis cetățenilor comunei că vom realiza această grădiniță și acum ne-am îndeplinit acest angajament. Şcoala este locul unde petreci cei mai frumoşi ani din viaţă şi unde înveţi multe lucruri. Educaţia în şcoală te învaţă cum trebuie să te comporţi în societate, îţi defineşte personalitatea. Ceea ce învăţăm în şcoală ne influenţează pozitiv şi ne ajută să ne facem un viitor cât mai bun şi mai frumos. Cadrele didactice îşi pun experienţa lor în slujba educării copiilor, pentru ca aceştia să devină oameni de nădejde pentru comunitatea în care trăiesc şi activează. Sunt convins că la noi în unitățile școlare avem cadre didactice bine pregătite şi cu experienţă,lucru care s-a văzut în rezultatele foarte bune la învăţătură, la olimpiadele pe care le-au avut elevii noştri de-a lungul anilor”, a declarat Gelu Apostol, primarul comunei Cernica.

Copiii din comună au început cursurile în noua grădiniță începând la 19 septembrie, pentru că au venit mai târziu aprobările de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. – CRISTINA ANGHELUȚĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here