Acasă Politic Ciamba, gata de jurământ

Ciamba, gata de jurământ

DISTRIBUIȚI

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi seara, decretul de numire a lui George Ciamba în funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene. Totodată, şeful statului a semnat şi decretul pentru constatarea vacanţei unei funcţii de membru al Guvernului prin demisia lui Victor Negrescu, cel care ocupa fotoliul de ministru delegat pentru Afaceri Europene.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de către George Ciamba va avea loc miercuri, la ora 10,00, la Palatul Cotroceni.

George Ciamba este diplomat de carieră şi lucrează în Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României din decembrie 1990. Din noiembrie 2012 este secretar de Stat pentru Afaceri Europene. Anterior, George Ciamba a fost ambasador al României în Republica Elenă.

În perioada iulie 2003 – septembrie 2005 a deţinut funcţia de secretar de Stat pentru Afaceri Multilaterale şi ulterior, Globale, în MAE. În această calitate, a coordonat dosarele asociate cu UE (Conferinţa Interguvernamentală), NATO, Consiliul Europei, ONU şi alte organizaţii internaţionale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here