Acasă Economie CINCI MILIOANE DE EURO PENTRU EXPROPRIERILE DIN PRELUNGIREA GHENCEA – DOMNEȘTI

CINCI MILIOANE DE EURO PENTRU EXPROPRIERILE DIN PRELUNGIREA GHENCEA – DOMNEȘTI

DISTRIBUIȚI

1CINCI MILIOANE DE EURO PENTRU EXPROPRIERILE DIN PRELUNGIREA GHENCEA – DOMNEȘTI

 

Primăria Capitalei va plăti aproape cinci milioane de euro pentru despăgubirile necesare lucrărilor de supralărgire a Bulevardului Prelungirea Ghencea.

Valoarea terenurilor care vor fi expropriate se ridică la 2,88 milioane euro, iar pentru construcțiile care vor fi demolate au fost alocate 1,59 milioane euro.

Expunerea de motive a primarului general Sorin Oprescu arată că aceste calcule au fost făcute de Geta Stela Georgescu, expert imobiliar autorizat.

Terenurile vizate de exproprieri se găsesc în sectoarele 5 și 6 ale Capitalei. Evaluarea a fost făcută la data de 30 mai 2015, iar prețurile au fost calculate la o rată de schimb de 4,4484 lei/euro. Potrivit ofertelor zonei, atașate la proiectul de hotărâre, prețurile proprietăților din Prelungirea Ghencea – Domnești variază de la 200 la 350 de euro metrul pătrat.

Primăria Capitalei a decis să lărgească Prelungirea Ghencea în urma mai multor proteste făcute de locuitorii din zonă. În ultimii ani, în zona Prelungirea Ghencea – Domnești au fost dezvoltate mai multe proiecte imobiliare rezidențiale, iar infrastructura a rămas la nivelul anilor `90.

Municipalitatea bucureșteană a luat în calcul lărgirea arterei, iar CNADNR construcția unui pasaj peste calea ferată, în zona Domnești. – foto: dailybusiness.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here