Acasă Editorial Cine se află de fapt în spatele noii strategii a lui Liviu...

Cine se află de fapt în spatele noii strategii a lui Liviu Dragnea

DISTRIBUIȚI
Liviu Dragnea participa la mitingul USL din pavilionul central al Romexpo, in Bucuresti, sambata, 7 aprilie 2012. INTACT IMAGES/Dan Marinescu
Liviu Dragnea participa la mitingul USL din pavilionul central al Romexpo, in Bucuresti, sambata, 7 aprilie 2012. INTACT IMAGES/Dan Marinescu

Placa Băsescu este de vină a ruginit, astfel că se impunea rapid găsirea unui nou dușman național pentru ca PSD să-și poată justifica neputința de a genera bunăstare pentru România. La un pas de a pune cruce carierei sale politice și de a trage după el și partidul pe care-l conduce, într-un gest disperat, președintele Liviu Dragnea a fost de acord să aplice o nouă strategie de imagine prin care să-și recapete punctele pierdute în ultimele luni. Doar că nu pare una predestinată succesului, scrie Anca Andrei, redactor șef al paginii electronice Bugetul.ro.

Fiind profund frustrat de reușitele președintelui Klaus Iohannis, pe plan extern, Dragnea a decis să apeleze la părinții marketingului politic pentru a-și spăla imaginea deteriorată, adică la americani. Lobbyiștii Roger Stone și Elliott Broidy sunt doi dintre artizanii noii strategii a PSD. Cei doi nu cunosc aproape deloc România și nici modul de gândire al poporului, însă sunt foarte interesați de banii pe care Guvernul îi gestionează și la care ar dori și ei să aibă acces. Cum? Ei bine, o variantă ar fi fondul suveran de investiții despre care Dragnea a vorbit în campania electorală.

Cine sunt Broidy și Stone

Cei doi consultanți lobbyiști sunt recunoscuți în SUA ca adevărați rechini care calcă peste morminte pentru a-și atinge scopul. Tocmai pentru că sunt necunoscători ai politicii românești și nu au putut veni cu un plan pertinent de revigorare a imaginii lui Dragnea, au ales să-l transforme pe magnatul George Soroș în dușmanul național al poporului. ”Vrea să vă răstoarne Guvernul”, spunea Stone într-un interviu aranjat la Adevărul. ”Soroș imi vrea răul și vrea să distrugă PSD” este și mesajul lui Dragnea din ultimele zile.

Și totuși, în lumea reală, nu cea paralelă în care astfel de sintagme ar putea avea credibilitate, cel care a răsturnat Guvernul a fost Liviu Dragnea. Și tot în lumea reală, miliardarul american de 86 de ani nu știe cine este Liviu Dragnea și nici nu-l interesează, mizele lui fiind de obicei altele, unele strict financiare.

Ceea ce majoritatea televiziunilor au omis să spună în timp ce au difuzat citate din Stone, este că lobbystul american a fost într-adevăr consultantul lui Trump, însă acel consultant anchetat de FBI pentru că ar fi fost intermediarul dintre acesta și Rusia. Mai mult, deja s-a demonstrat că Stone a avut mai multe interacțiuni cu hackerul Guccifer 2.0., cel care a avut un rol important în distrugerea campaniei lui Hillary Clinton și despre care presa de peste ocean a spus că este un proiect al Rusiei. Interesant este că Stone a fost interzis la CNN pentru remarci rasiste și sexiste, dar preluat de Antena 3. Chiar și după ce a fost dat afară de Trump, Stone a continuat să-l susțină, atacându-l pe Soros, care într-adevăr sponsorizase campania lui Hillary Clinton.

Așadar, Soros, unul dintre cei mai bogați oameni ai planetei s-a implicat în politica SUA, cea mai puternică țară din lume, România având bugetul de stat mai mic probabil decât averea pe care o deține.

De cealaltă parte, Broidy este un consultant – om de afaceri, care a scăpat la limită de închisoare, după ce și-ar fi turnat colaboratorii, fiind anchetat pentru corupție. Dezvăluirile apar în presa americană.

În acest context, în PSD au început deja să se audă șușoteli pe la colțuri, mai mulți comunicatori fiind nemulțumiți de faptul că de acum trebuie să repete placa Soros, mai ales că aceasta a fost deja utilizată fără succes de Sebastian Ghiță în ultima campanie electorală. Pentru publicul țintă al PSD, mesajul Soroș – dușmanul poporul este mai greu de receptat și chiar dacă „o minciună repetată suficient de des devine adevăr”, de data aceasta s-ar putea să nu mai meargă.

Pe acest fundal incert pentru PSD, Victor Ponta, care a fost fără doar și poate cea mai puternică locomotivă pe care a avut-o PSD vreodată, poate deveni alternativa fanilor social – democrați dezamăgiți de luările de poziție ale lui Dragnea din ultima perioadă.

Așadar, când tragem linie putem deduce că pentru lobbyiștii americani, România este un business, că Rusia ar putea primi un cadou neașteptat de la foștii colaboratori – reușind să destabilizeze țară cu idei care mai de care mai proaste și că de acum înainte Soros îl va înlocui pe Băsescu în strategia de imagine a PSD și implicit a televiziunilor prietene.

De acum înainte, în cazul în care vă întrebați de ce vremea ne face probleme, de ce plouă și nu ninge, de ce sunt nori și nu e soare, răspunsul îl găsiți la… George Soros.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here