Acasă Info Local Ciolacu e ”degustat”: O guvernare PSD – PNL este ”exclusă în acest...

Ciolacu e ”degustat”: O guvernare PSD – PNL este ”exclusă în acest moment”

DISTRIBUIȚI

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat joi la B1 TV că o guvernare PSD – PNL este ”exclusă în acest moment”. El a adăugat însă că ”s-au pierdut timpii adecvați să faci acest lucru pentru că președintele Iohannis a vrut guvernul său”.

Întrebat dacă în alt moment ar putea exista o astfel de coaliție, Ciolacu a spus că ”în urma unor alegeri s-ar putea un asemenea lucru”.

În ceea ce privește tensiunile de joi din Parlament dintre Florin Roman PNL și mai mulți parlamentari AUR, șeful PSD a spus că ”duce la o scârbire a românilor față de politicieni. Și eu sunt siderat și degustat (sic) de aceste lucruri”.

Întrebat dacă are un blat cu președintele Klaus Iohannis, Ciolacu a spus: ”Ce blat, domne? Nu am vorbit cu el. Ce să-mi ofere mie Iohannis mai mult decât mi-au oferit românii? Nu am dosare penale, trăiesc din salariu, ce poate să-mi ofere mie ca să fac o înțelegere cu Iohannis după ce vrut să distrugă PSD? Credeți că uit că m-a acuzat că vreau să vând Ardealul și apoi a luat Ardealul?”.

El a mai spus că PSD-iștii nu au votat în Parlament pentru amânare citirii și a votării moțiunii, ci doar amânarea votului la moțiune. Întrebat de ce a votat pentru amânare, el a spus că o eventuală decizie a CCR favorabilă premierului Cîțu ar fi dus la existența concomitentă a doi premieri. ”Guvernul Cîțu mai are 38 de zile, AMR-ul a început când l-a schimbat pe Stelian Ion de la Justiție. Apoi vine în Parlament la vot”, a adăugat Ciolacu.

El a cerut plafonarea prețurilor la energie, măcar pentru jumătate de an, precum și creșterea salariului minim ”ca să le dăm aer acestor oameni”.

Nici un lider PSD nu a zis ”trebuie să intrăm neapărat la guvernare”, a spus el când a fost întrebat dacă e adevărat că există lideri ai partidului care vor intrarea la guvernare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here