Acasă Politic Ciolacu: Până pe 21 iunie, Parlamentul trebuie să aprobe prelungirea mandatului aleşilor...

Ciolacu: Până pe 21 iunie, Parlamentul trebuie să aprobe prelungirea mandatului aleşilor locali şi data alegerilor

DISTRIBUIȚI

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susține că, urmare a deciziei Curții Constituționale, până pe 21 iunie, Parlamentul trebuie să adopte o lege care să prevadă atât prelungirea mandatelor actualilor aleși locali, cât și data alegerilor.

Pe 21 iunie expiră mandatele aleșilor locali și ar fi trebuit să aibă loc alegeri locale, însă scrutinul nu a putut fi organizat din cauza pandemiei de coronavirus.

Curtea Constituțională a României (CCR) a decis miercuri, cu majoritate de voturi, că ordonanța de urgență prin care au fost prelungite mandatele aleșilor locali, precum și legea PSD-ALDE-Pro România prin care Parlamentul și-a arogat atribuția de a stabili data alegerilor locale, sunt neconstituționale. Cele două acte normative au fost respinse din cauza paralelismului legislativ.

Ciolacu dă vina pe PNL

”Incompetența și fuga continuă după procente a PNL aruncă în haos administrația publică!
Pe 2 aprilie am depus un proiect de lege în Parlament privind prelungirea mandatelor aleșilor locali și stabilirea datei alegerilor. La o săptămână distanță, tardiv și neproductiv, Guvernul a adoptat o ordonanță – aceasta fiind publicată pe 8 aprilie în Monitorul Oficial. Din cauza lor, CCR a declarat neconstituțională prelungirea mandatelor aleșilor local pe motiv de paralelism legislativ. Mandatele aleșilor locali expiră pe 21 Iunie. Până la acea dată Parlamentul trebuie să aprobe o lege care să prevadă atât prelungirea mandatului aleșilor locali, cât și data alegerilor, în conformitate cu decizia CCR. Vom corecta în Parlament și această prostie a PNL pentru a nu avea haos în administrațiile publice. Altfel, toate deciziile de după 21 iunie vor fi în afara legii. Dar, în același timp, îi avertizez atât pe președintele Iohannis, cât și pe cei din partidul său, să nu mai tergiverseze, să nu conteste iar legea! Pentru că le-ar face un rău direct românilor, dar și propriilor aleși locali!” scrie Ciolacu pe FB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × 5 =