Acasă Politic Ciolacu, Ponta, Tăriceanu, Kelemen și Pambuccian vor ca Parlamentul să decidă data...

Ciolacu, Ponta, Tăriceanu, Kelemen și Pambuccian vor ca Parlamentul să decidă data alegerilor locale

DISTRIBUIȚI

Marcel Ciolacu, Victor Ponta, Kelemen Hunor, Călin Popescu Tăriceanu și Varujan Pambuccian au depus un proiect de lege prin care data alegerilor locale să fie decisă de Parlament și nu de Guvern. În inițiativa celor cinci se prevede că mandatele primarilor, primarului general al municipiului București, președinților de consilii județene, consiilor locale, Consiliul General al municipiului București și consiilor județene se prelungesc cu cel mult șase luni de la data încetării stării de urgență.

În forma actuală a legii, Guvernul este cel care stabilește data alegerilor locale cu 75 de zile înaintea scrutinului.

Premierul Ludovic Orban a anunțat deja că va demara o procedură de consultări cu liderii partidelor parlamentare să vadă dacă se impune amânarea alegerilor locale și pentru ce dată. La ultimele discuții purtate la Palatul Victoria de premierul Orban s-a stabilit, de principiu, data de 28 iunie pentru alegerile locale. După izbucnirea epidemiei de coroanavirus și agravarea situației din țară, mesajele venite din partea primarilor au fost că alegerilor trebuie amânate.

Autoritatea Electorală Permanentă a trimis un document către Parlament, Guvern și Administrația Prezidențială în care precizează că organizarea la termen a alegerilor locale a devenit o misiune cvasi-imposibilă. În documentul menționat se precizează că organizarea parlamentarelor spre finalul anului ”are un grad mare de incertitudine”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here