Acasă Politic Ciolacu vrea ca toate partidele politice să realizeze împreună un plan pentru...

Ciolacu vrea ca toate partidele politice să realizeze împreună un plan pentru România

DISTRIBUIȚI

Președintele Camerei Deputaților, care este și preşedinte interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a transmis o scrisoare preşedinţilor PNL, USR, UDMR, Pro România, ALDE, PMP şi liderului grupului minorităţilor naţionale de la Camera Deputaţilor, în care spune că toate partidele politice trebuie să lucreze împreună pentru a realiza rapid un plan pentru România, pentru că nu mai este timp de calcule electorale şi dispute politice.

”Toate partidele politice trebuie să lucreze împreună pentru a realiza rapid un plan pentru România. Este nevoie urgent de măsuri vitale pentru oameni şi pentru economia ţării astfel încât să depăşim cât mai repede criza socială şi economică cu care ne confruntăm. Nu mai este timp de calcule electorale şi dispute politice! Nu ne mai permitem întârzieri şi greşeli! Acesta este mesajul pe care l-am transmis azi într-o scrisoare deschisă adresă tuturor liderilor partidelor parlamentare. Am convingerea că fiecare partid are experţi şi specialişti în diverse sectoare de activitate, care pot veni cu soluţii bune pentru România. Să îi invităm alături pe experţii din mediul financiar, din mediul academic, din mediul de afaceri, din agricultură şi din alte sectoare vitale pentru economie şi pentru societate. Avem nevoie de un proiect pentru ţară care să aibă susţinerea tuturor forţelor politice şi care să fie implementat cât mai repede! Haideţi să lucrăm împreună”, a scris Ciolacu pe Facebook.

În scrisoare, Ciolacu spune că România traversează cea mai gravă criză socială şi economică, pe timp de pace, din ultimul secol. ”Este o situaţie pe care nimeni nu a mai experimentat-o până acum şi ale cărei consecinţe sunt încă foarte greu de estimat. În aceste momente grele este vital să luăm decizii eficiente şi rapide pentru evitarea unor situaţii teribile pe care deja le-am văzut în alte ţări şi care pot avea efecte incalculabile în sistemul de sănătate, în economie, în educaţie şi, în general, în viaţa socială din România. Nu mai este timp pentru dispute politice şi confruntări sterile. Nu mai este loc de calcule electorale sau de interese de partid. Trebuie să admitem că, de la momentul primelor alerte transmise de Organizaţia Mondială a Sănătăţii până în prezent, clasa politică din România s-a comportat cu mult sub aşteptări! Discuţiile despre alegerile anticipate şi despre alte mize politice mărunte sau declaraţiile care minimalizau avertismentele venite din afara ţării au întârziat nepermis de mult deciziile vitale pentru pregătirea ţării în faţa pandemiei”, spune liderul PSD.

El adaugă că lipsa totală de dialog dintre Putere şi Opoziţie, dintre Guvern şi Parlament sau dintre partidele politice parlamentare se răsfrâng deja în mod negativ asupra cetăţenilor, care aşteaptă mult mai mult din partea celor pe care i-au ales.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here