Acasă Politic Ciolacu zice că discută cu Ciucă, nu cu PNL

Ciolacu zice că discută cu Ciucă, nu cu PNL

DISTRIBUIȚI

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri dimineață, că e obligat să discute cu premierul desemnat Nicolae Ciucă despre formarea unui guvern, dar că nu negociază cu PNL. Acesta a spus că PSD trebuie să se implice în rezolvarea crizelor actuale. Totodată, întrebat cum vede că Florin Cîțu se opune intrării social-democraților la guvernare, Ciolacu a întrebat retoric: „Credeţi că este decizional în ceea ce se întâmplă în acest moment în România?”.

„În primul rând, nu cred că e important dacă există întâlniri sau nu există întâlniri (între conducerea PSD şi premierul desemnat – n.r.). Şi astăzi de dimineaţă am stat de vorbă telefonic cu prim-ministrul desemnat şi încercăm să găsim o soluţie politică pentru a depăşi această criză. Eu am o comunicare cu prim-ministrul desemnat, chiar consider că sunt obligat ca lider de partid, indiferent dacă sunt la putere sau în opoziţie, indiferent dacă voi vota sau nu un astfel de guvern, trebuie să existe această comunicare. Nu am, în schimb, negocieri cu PNL, ca să fiu foarte bine înţeles”, a spus Ciolacu, la sediul central al PSD.

Ciolacu a mai precizat că „PSD trebuie să se implice în rezolvarea acestor crize şi să fie parte la rezolvarea acestor crize, de aceea am şi înaintat zece măsuri urgente pe care ar trebui să le ia orice guvern care este învestit. Dacă nu se vor lua aceste măsuri în guvern, atunci o să le facem prin lege în Parlament. În interiorul partidului există o opţiune clară de a nu susţine un guvern minoritar”, potrivit Agerpres.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here