Acasă Politic Ciolacu zice că vor fi foarte multe majorări din 2022

Ciolacu zice că vor fi foarte multe majorări din 2022

DISTRIBUIȚI

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, duminică după-amiază, după negocierile cu PNL, că echipele celor două partide vor merge la președintele Klaus Iohannis cu două variante de premier, fără să dea însă multe detalii.

Ciolacu a mai spus că de la 1 ianuarie 2022 ”vor fi foarte multe majorări”, de asemenea, fără să dea alte detalii referitoare la capitolul Muncă. Liderul PSD a spus că speră ca săptămâna viitoare să prezinte întreg pachetul de la Muncă.

Ciolacu a mai spus, despre taxe, că nu este vorba de o suprataxare, ci de ”o taxă modică” pe care cei cu venituri mari și-o vor permite. ”Nu vorbim de taxe noi, ci de o taxă modică pe care și-o pot permite cei cărora li se va aplica. Există o discrepanță imensă în societate în acest moment, dar nu se atinge nimeni de veniturile medii ale românilor”.

Pentru pensii există varianta măririi cu 7-11%, însă cel mai probabil procentul cu care vor fi mărite va fi de 8%.

În cazul alocațiilor, PSD vrea mărirea lor cu 40%, în timp ce PNL dorește creșterea cu 20%. ”Se fac calcule și simulări pentru a vedea care e impactul bugetar și, în funcție de asta urmează să se facă majoararea”, susțin surse din PNL.

De asemenea, pare un consens în decizia ca salariile să nu fie crescute, în timp ce pentru salariul minim s-a convenit o plafonare a acestuia pentru 24 de luni. Sunt 1,8 milioane de angajați în acest moment, în România cu salariul minim, a cărui valoare este de 2.550 de lei.

Se pare că liberalii au cedat social-democraților în privința introducerii taxei pe lux. Asta ar însemna un impozit pe proprietățile considerate valoroase, precum vile, limuzine și iahturi. Liberalii susțin însă că e nevoie de mai multe praguri, în funcție de care să se aplice această extra-impozitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here