Acasă Info Local CIOLOS A REPARAT GRESEALA LUI PONTA

CIOLOS A REPARAT GRESEALA LUI PONTA

DISTRIBUIȚI

Soțiile veteranilor de război și soții văduvelor de război, scutiți de la plata impozitelor locale 

Guvernul a îndreptat eroarea făcută de Cabinetul Ponta prin care noul Cod Fiscal, atât de lăudat, a tăiat toate facilitățile veteranilor de război, al văduvelor de război, al persoanelor persecutate din motive politice, precum și al celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri.veterani-razboi

Ministerul Finanțelor Publice vine în sprijinul acestora și restabilește facilitățile fiscale acordate până la 31 decembrie 2015.

În cazul veteranilor și al văduvelor de război, ministerul propune scutirea integrală de la plata impozitelor pentru clădirile și terenurile deținute în comun cu soții/soțiile acestora, precum și pentru un mijloc de transport, la alegere. Pentru persoanele persecutate din motive politice și cele deportate în străinătate ori constituite în prizonieri și soții/soțiile acestora, scutirile se acordă pentru locuința de domiciliu, terenul aferent acesteia și pentru un mijloc de transport, la alegere. În acest sens, au fost completate prin Ordonanță de Urgență, articolele 456, 464 și 469 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal care pot fi consultate pe site-ul MFP, la rubrica de Transparență decizională.

”Subliniez încă o dată că veteranii de război, văduvele de război, persoanele persecutate din motive politice, precum și cele deportate în străinătate ori constituite în prizonieri au beneficiat și până acum de scutiri de la plata taxelor și impozitelor pe clădiri/terenuri/un mijloc de transport. De la 1 ianuarie, odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Fiscal, soțiilor și soților acestora nu li s-au mai acordat astfel de scutiri. Este și motivul pentru care venim acum cu propunerea de modificare a Codului Fiscal și le redăm drepturile pierdute soților și soțiilor persoanelor sus menționate”, a declarat ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu.

În cazul clădirilor, terenurilor sau al mijloacelor de transport deținute în comun de soți cu o terță persoană, facilitatea fiscală se va acorda doar pentru partea deținută de categoriile sus menționate și de soții/soțiile acestora.

Scutirile de impozit se vor aplica de la data intrării în vigoare a actului normativ. Autoritățile locale au obligația să recalculeze impozitele datorate de persoanele ce fac obiectul modificării Codului Fiscal – soții/soțiile persoanelor mai sus menționate – pentru perioada cuprinsă între 1 ianuarie 2016 și data intrării în vigoare a ordonanței de urgență.

 

București: Mai puțini bani pe piață – Masa monetară în sens larg (M3) a înregistrat la sfârşitul lunii iulie 2016 un sold de 294.171,6 milioane lei. Faţă de luna iunie 2016 aceasta s-a diminuat cu 0,3 la sută (-0,1 la sută în termeni reali), iar în raport cu iulie 2015 masa monetară s-a majorat cu 13,1 la sută (14,0 la sută în termeni reali), anunță BNR.

Soldul creditului neguvernamental acordat de instituţiile de credit a scăzut în luna iulie 2016 cu 0,7 la sută (-0,4 la sută în termeni reali) faţă de luna iunie 2016, până la nivelul de 216138,1 milioane lei. Creditul în lei s-a majorat cu 0,5 la sută (0,7 la sută în termeni reali), în timp ce creditul în valută exprimat în lei s-a redus cu 2,0 la sută (exprimat în euro, creditul în valută a scăzut cu 0,8 la sută). La 31 iulie 2016, creditul neguvernamental a înregistrat o creștere de 1,8 la sută (2,6 la sută în termeni reali) faţă de 31 iulie 2015, pe seama majorării cu 15,7 la sută a componentei în lei (16,6 la sută în termeni reali) şi a diminuării cu 11,4 la sută a componentei în valută exprimată în lei (exprimat în euro, creditul în valută s-a redus cu 12,6 la sută).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here