Acasă Economie Cîțu: ”Am făcut o primă variantă a rectificării bugetare”

Cîțu: ”Am făcut o primă variantă a rectificării bugetare”

DISTRIBUIȚI

Șeful executivului, Florin Cîţu, a anunțat pe pagina sa de Facebook că a finalizat o primă variantă a rectificării bugetare. Documentul va fi transmis în cel mai scurt timp liderilor coaliţiei de guvernare. ”Încă aștept ca toți miniștrii să prezinte execuția bugetară pentru primul semestru”, a avertizat Cîțu.

Premierul le-a cerut miniștrilor ”mai multă responsabilitate în cheltuirea banului public” în următoarele 6 luni.

Totodată, Florin Cîțu a solicitat atingerea tuturor țintelor din buget asumate la începutul anului.

Prim-ministrul a anunțat că ”în funcție de execuția bugetară, vedem dacă este nevoie să modificăm ceva la alocarea resurselor în buget, pentru a menține deficitul bugetar la ținta de 7.16%. Acesta este singurul rol al rectificării bugetare”.

Bugetele unor ministere vor beneficia de resurse suplimentare, dar în limita deficitului bugetar asumat, de 7.16% – ”sau mai mic”, a mai explicat Cîțu.

38 de miliarde de lei este suma pe care ministerele o cer la rectificarea bugetului.

Premierul Florin Cîțu, care este și ministru interimar de Finanțe, nu este deloc mulțumit de execuția bugetară din ministere. Unele proiecte de investiții nici măcar nu au fost începute, așa că miniștrii s-ar putea trezi cu sumele tăiate la rectificare. Agricultura și Transporturile, de exemplu, au astfel de probleme, spune Florin Cîțu.

După primele 6 luni, deficitul bugetar a urcat la aproape 3% din PIB, în condițiile în care veniturile au crescut cu 20%, iar cheltuielile cu aproape 10%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × five =