Acasă Politic Ciucă va căuta ”orice soluție” să formeze guvernul/USR nu susține un guvern...

Ciucă va căuta ”orice soluție” să formeze guvernul/USR nu susține un guvern minoritar

DISTRIBUIȚI

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a precizat, după discuțiile cu Dacian Cioloș, că va căuta „orice soluție” pentru formarea unui guvern. „Discuțiile au plecat de la a prezenta și a recunoaște situația de criză, gravă, prin care trece țara în acest moment și am solicitat ca fiecare dintre noi să dăm dovadă de maturitate politică și să luăm decizia care se cuvine pentru țară. Încă am speranțe că se poate investi un guvern în acest mandat. Atunci când voi considera că aceste șanse nu mai sunt, voi proceda ca atare”, a declarat Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă aceste discuții vor eșua și se va duce să solicite un nou mandat de la PNL pentru formarea unui guvern de coaliție cu mai multe partide, Ciucă a răspuns: „Voi căuta să găsesc orice soluție posibilă să avem guvern”. „Voi face tot ce este omenește posibil să avem guvern”.

Întrebat dacă PSD ar putea primi mandate de ministru în guvern, premierul desemnat a spus: „Atunci când am primit mandat de la domnul președinte, am spus că voi face apel la toate forțele politice responsabile să avem un guvern, inclusiv PSD”.

”Suntem în Parlamentul României, aici sper să avem dialog și să căutăm soluții. Este foarte ușor de a spune nu facem. Nu cred că ne găsim în situația să spunem nu facem”, a spus Nicolae Ciucă, referindu-se la decizia USR de a nu susține un guvern minoritar și de a reface coaliția.

„Am vorbit cu domnul Marcel Ciolacu la telefon. A rămas să finalizăm programul de guvernare, să analizăm cele 10 măsuri prioritare ale dumnealor. Am finalizat programul, analizăm măsurile, finalizăm întâlnirea de astăzi cu domnul Dacian Cioloș și vom relua discuțiile. Vom avea discuții cu toți cei care sunt dispuși să avem această discuție și să înțeleagă faptul că noi trebuie să găsim soluții pentru situația din criză”, a afirmat premierul desemnat. Acesta a precizat că nu s-a întâlnit duminică cu liderii PSD, ci a fost la Guvern „toată ziua”.

„Mandatul la nivelul partidului este să căutăm susținere pentru un guvern minoritar”, a adăugat premierul desemnat. Întrebat cum este relația sa cu președintele PNL, Florin Cîțu, premierul desemnat a răspuns: „Foarte bună”. Premierul desemnat Nicolae Ciucă a mers, luni, de la ora 12:00, la Parlament, la grupul parlamentarilor USR, unde s-a întâlnit cu președintele USR, Dacian Cioloș, pentru a discuta despre programul de guvernare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here