Acasă Social CJ Ilfov, alături de UNICEF

CJ Ilfov, alături de UNICEF

DISTRIBUIȚI

De Ziua Internațională a Drepturilor Copiilor, 20 noiembrie, Consiliul Judeţean Ilfov se alătură campaniei UNICEF Romania de conştientizare a necesităţii respectării drepturilor fiecărui copil din întreaga lume.

Copiii sunt cea mai importantă resursă în protejarea planetei noastre, iar rolul nostru, instituţii şi comunităţi, este să le fim alături şi să-i sprijinim, cu toate resursele, să crească frumos. E în puterea noastră să-i învăţăm și să-i încurajăm să viseze şi, împreună, să-i ajutăm să-și construiască viitorul.

Ziua Internațională a Drepturilor Copilului a fost stabilită în 1954 şi este marcată în fiecare an în data de 20 noiembrie, susţinând unitatea internaţională, conştientizarea situaţiei copiilor la nivel mondial şi asigurarea bunăstării copiilor.

Începând cu 1990, Ziua mondială a drepturilor copilului marchează, de asemenea, marcarea datei când Adunarea Generală a ONU a adoptat atât Declaraţia cât şi Convenţia pentru drepturile copiilor.

În 2019, se împlinesc 30 de ani de la semnarea Convenţiei pentru Drepturile Copilului, tratatul internaţional cu cea mai largă ratificare. Convenţia prevede protejarea şi promovarea drepturilor copiilor, precum dreptul la viaţă, la sănătate, la educaţie şi joacă, dar şi dreptul la viaţa de familie, de a fi protejaţi împotriva violenţei, de a nu fi discriminaţi şi dreptul de a-şi face auzite opiniile.

În România, Convenția ONU a fost ratificată în data de 28 septembrie 1990, prin Legea nr. 18/1990. Prevederile Convenției au stat la baza elaborării Legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here