Acasă Social CJ Ilfov anunță că au fost livrate primele echipamente împotriva infecțiilor nosocomiale...

CJ Ilfov anunță că au fost livrate primele echipamente împotriva infecțiilor nosocomiale în Spitalul Județean Ilfov

DISTRIBUIȚI

Toate secțiile de specialitate ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Ilfov sunt acum dotate cu peste 30 de tipuri de sisteme, aparate, echipamente și materiale de combatere a infecțiilor nosocomiale de ultimă generație, la cele mai înalte standarde din domeniu.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov este, în acest moment, unul dintre puținele spitale din țară care beneficiază de aceste tipuri de echipamente moderne ce folosesc tehnologii avansate și care vor contribui la stabilirea unui diagnostic rapid în cazul suspiciunilor pentru boli de natură epidemiologică și nu numai.

Menționăm doar câteva dintre acestea pentru a vă oferi o imagine de ansamblu asupra utilității și eficienței lor:

 • Roboți de desinfecție si sterilizare.
  • Lămpi UV.
  • Sistem de izolare pacient.
  • Echipamente de dozare dezinfectant lichid și pulbere.
  • Echipamente care facilitează la cel mai înalt nivel de siguranță sterilizarea și purificarea instrumentelor folosite în intervențiile clinice.
  • Sistemul de transport pneumatic, care permite transportul recipientelor pentru analize, rapid, eficient și fără contact direct. Durează 30 de secunde ca un recipient să ajungă din secția de specialitate în laborator.
  • Aparatul de depistare a infecției cu COVID 19, cu un grad ridicat de acuratețe, face posibilă obținerea rezulatului în mai puțin de opt ore.

Siguranța actului medical și siguranța pacienților sunt repere importante într-un sistem medical eficient. Ne dorim ca ilfovenii să vină cu încredere la spital și să beneficieze de cele mai bune tratamente, iar acest proiect va aduce un aport major acestor obiective.

Programul este finanțat cu fonduri din PNRR, iar documentația a fost depusă de către echipa Consiliului Județean Ilfov și împreună cu echipa Spitalului Clinic Județean de Urgență Ilfov.

 

 

1 COMENTARIU

 1. […] Toate secțiile de specialitate ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Ilfov sunt acum dotate cu peste 30 de tipuri de sisteme, aparate, echipamente și materiale de combatere a infecțiilor nosocomiale de ultimă generație, la cele mai înalte standarde din domeniu. Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov este, în acest moment, unul dintre puținele spitale din […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here