Acasă Economie CJ Ilfov continuă instruirea angajaților GAL-urilor

CJ Ilfov continuă instruirea angajaților GAL-urilor

DISTRIBUIȚI

La 17 mai a avut loc nouă o ședință de lucru între reprezentanții Consiliului Județean Ilfov, ai Grupurilor de Acțiune Locală (GAL) din județul Ilfov și reprezentanți ai Ministerului Agriculturii. A continuat procesul de instruire a angajaților GAL-urilor, pentru a înțelege mai bine mecanismele accesării fondurilor europene.

Irinel Scrioșteanu, administrator public al Județului Ilfov: ”Am transmis astăzi un mesaj de responsabilitate. Le-am recomandat să fie un liant între autoritățile locale, mediul de afaceri și cetățeni. Scopul este accesarea fondurilor europene și consolidarea comunităților locale”.

Grupurile de Acțiune Locală finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală – Măsura 19 “Dezvoltarea Locală LEADER 2014 – 2020” în urma aprobării Raportului de Evaluare, privind Strategiile de Dezvoltare Locală depuse: Grupul de Acțiune Locală GAL Sabar Ilfov Sud este localizat în zona de sud a județului Ilfov, având în componență cinci Unități Administrativ Teritoriale, respectiv comunele Vidra, Copăceni, 1 Decembrie, Dărăști-Ilfov și Consiliul Județean Ilfov și 21 de parteneri privați. Teritoriul acoperit este în suprafață de 114,27 kmp și înregistrează 23.490 locuitori.

Grupul de Acțiune Locală GAL Ilfovăț Ilfov Sud Vest este localizat în zona de sud-vest din județul Ilfov, având în componență patru Unități Administrativ Teritoriale: Clinceni, Domnești, Ciorogârla și Consiliul Județean Ilfov și 13 parteneri privați. Teritoriul acoperit este de 95,87 kmp și înregistrează 21.678 locuitori.

Grupul de Acțiune Locală GAL Vlăsia Ilfov Nord Est este situat în partea de nord-est a județului Ilfov avand în componență șapte Unități Administrativ Teritoriale: Dascălu, Gruiu, Moara Vlăsiei, Petrăchioaia, Ștefăneștii de Jos, Tunari și Consiliul Județean Ilfov și 22 de parteneri privați. Teritoriul acoperit este de 283,85 kmp și înregistrează 21.67831.482 locuitori.

Parteneriatul privat-public GAL Cociovaliștea Ilfov Nord Vest este situat în zona de nord-vest a județului Ilfov având în componența sa patru Unități Administrativ Teritoriale: Mogoșoaia, Corbeanca, Periș și Consiliul Județean Ilfov și 21 de parteneri privați. Teritoriul acoperit este de 134,47 kmp, și înregistrează 22.254 locuitori.

Prin intermediul strategiilor de dezvoltare locală s-au identificat oportunități și acțiuni care să contribuie la dezvoltarea socio-economică a zonelor menționate. Cele 4 GAL-uri vor implementa măsuri prin care se pot accesa fonduri nerambursabile prin Programul Național de Dezvoltare Rurală pentru modernizarea exploatațiilor agricole, promovarea formelor asociative, implementarea schemelor de calitate, dezvoltarea de activități non-agricole, dezvoltarea infrastructurii de servicii destinate producătorilor locali, modernizarea infrastructurii sociale și incluziunea socială a minorităților, informează CJ Ilfov.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × five =