Acasă Info Local CJ Ilfov contribuie la amenajarea și dotarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19

CJ Ilfov contribuie la amenajarea și dotarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19

DISTRIBUIȚI

La 13 ianuarie 2021, a avut loc ședința extraordinară a Consiliului Județean Ilfov, pe ordinea de zi fiind un singur proiect, și anume aprobarea unui model de protocol de cooperare care urmează a fi încheiat cu unitățile administrativ-teritoriale, pe teritoriul cărora vor fi funcționale centrele de vaccinare împotriva COVID-19.

”Aș dori să subliniez de ce este important să susținem, prin fonduri județene, programul național de vaccinare anti COVID-19. În contextul acesta delicat, generat de pandemie, Consiliul Județean Ilfov vine în ajutorul UAT-urilor pentru că ne dorim ca procesul vaccinării să se desfășoare în condiții normale, în condiții sigure. Din păcate, județul nostru a fost grav afectat de pandemie. Unsprezece localități au fost carantinate până acum. Ne dorim să traversăm această perioadă grea cât mai repede. Drept urmare, vrem să contribuim la amenajarea și dotarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19. Avem o listă cu 24 de puncte, în 23 de localități, identificate de DSP Ilfov drept posibile centre de vaccinare anti COVID-19. Pachetul standard, prin care venim în ajutorul UAT-urilor, este compus din două paturi, un calculator, un frigider cu termostat, termometru de interior și grafic de temperatură, un frigider standard, o imprimantă și, în funcție de necesități, panouri de protecție sanitară și chiuvete mobile. După terminarea procesului de vaccinare, echipamentele vor putea fi folosite în alte proiecte de interes local. Acest nou virus ne-a dat viețile peste cap. Este important să avem încredere în medici și să facem tot ce putem ca să revenim la normal.”, a declarat președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Petru Ștefan Thuma.

Proiectul a fost aprobat cu majoritate de voturi și va fi implementat, conform procedurilor legale, anunță Consiliul Județean Ilfov.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here