Acasă Info Local CJ Ilfov, parteneriate cu ONG-urile pentru proiecte de interes regional

CJ Ilfov, parteneriate cu ONG-urile pentru proiecte de interes regional

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Ilfov a aprobat, în ședința extraordinară din 29 martie 2021, în calitate de partener strategic de dezvoltare locală, un acord cu Asociația Turism Istoric privind constituirea Parteneriatului de Dezvoltare Locală referitor la finanțarea proiectului ”Patrimoniul construit, de la ruină la resursă” în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă (POCA). Cele două părți vor colabora pentru conservarea, protejarea și valorificarea patrimoniului imobil din Regiunea București-Ilfov în vederea creșterii nivelului de implicare a grupurilor țintă vizate în proiect, promovarea unui set de politici publice destinate protejării și promovării patrimoniului cultural imobil și pentru dezvoltarea unei structuri parteneriale colaborative în Regiunea București-Ilfov, formată din reprezentanți ai societății civile și ai autorităților publice în vederea promovării uni set de politici pubice destinate protejării și promovării patrimoniului cultural imobil. Acordul este valabil până la finele lui 2023.

În aceeași ședință a fost aprobat parteneriatul între CJ Ilfov și Asociația Măgurele Science Park pentru colaborarea în cadrul proiectului ”Connect – Dezvoltare publică locală prin inovare și conectarea părților interesate” care urmează a fi depus în cadrul POCA.

Cele două părți vor colabora pentru elaborarea unor studii de bune practici, prin identificarea capacității actorilor din comunitatea locală care pot susține procesul de dezvoltare a ecosistemului de cercetare-dezvoltare-inovare. Durata parteneriatului este de 20 de luni de la semnarea contractului de finanțare, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2023.

Alte două proiecte au fost semnate de CJ Ilfov cu Federația Asociațiilor Companiilor de Energie în vederea colaborării în cadrul proiectului ”Dialog social pentru un județ verde”, care urmează a fi depus tot în cadrul POCA și cu Federația pentru Accesibilitatea Românilor și Asociația Consultanților și Experților în Economie Socială România pentru proiectul depus în cadrul POCA intitulat ”Împreună pentru dezvoltare locală! Împreună pentru comunități mari și puternice”.

”Suntem foarte atenți, monitorizăm toate oportunitățile de finanțare europeană și susținem inițiativele coerente de parteneriat local care pot duce la dezvoltarea județului nostru. Aprobăm astfel aceste solicitări de parteneriat în domeniul cultural, socio-economic și al mediului de afaceri/științific”, a declarat Ștefan Rădulescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Ilfov.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 4 =