Acasă Info Local CJ Ilfov: Peste 200 de animale, câini și pisici, și-au găsit familii...

CJ Ilfov: Peste 200 de animale, câini și pisici, și-au găsit familii iubitoare, în urma proiectelor implementate de echipa Protecția Animalelor în ultimele 5 luni

DISTRIBUIȚI

Cu peste patru milioane de câini abandonați, România ocupă locul doi în Europa și 10 în lume într-un clasament referitor la câinii fără stăpân

 Consiliul Județean Ilfov prezintă rezultatele campaniilor derulate pentru soluționarea problemei animalelor fără stăpân, în ultimele cinci luni, prin Biroul Protecția Animalelor. Prin lansarea platformei www.ilfovadopta.ro, proiectele „Umple golul din viața ta”, „Caravana Responsabilității”, „Mai multă responsabilitate, mai puțină suferință”, „Livrăm Bucurie” și „Citește în ochii lor!” instituția a ajuns la inimile cetățenilor și a început să scrie istorie în ceea ce privește problema animalelor fără stăpân.

Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov: ”De aproximativ 30 de ani, animalele fără stăpân au fost, în România, subiect de dezbateri, mese rotunde, proiecte de acte normative, discursuri emoționante, gesturi inimoase ale iubitorilor de necuvântătoare. Mult prea puține acțiuni concrete, cu rezultate palpabile s-au coagulat în sânul societății civile pentru a soluționa problema. Ne-am gândit că este cazul să intervenim și să schimbăm ceva. Nu plouă cu câini pe străzi. Problema pleacă din curțile noastre. Dacă sterilizăm masiv și alegem să adoptăm, rezolvăm problema câinilor părăsiți”.

În ultimele cinci luni, aproape 200 de câini și peste 20 de pisici și-au găsit familii iubitoare.

”Tot timpul spun că am un job de vis. Să fii mereu în preajma animalelor care îți oferă dragostea lor și nu cer nimic în schimb este într-adevăr de vis. Prin proiectele dezvoltate de Consiliul Județean Ilfov, prin Biroul Protecția Animalelor, am demonstrat că și funcționarii au suflet și împreună am schimbat viața a sute de animale. Sperăm ca exemplul nostru să fie urmat și de alte consilii județene din țară”, a explicat Hilde Tudora, șef Birou Protecția Animalelor din cadrul Consiliul Județean Ilfov.

Cu peste patru milioane de câini abandonați, România ocupă locul doi în Europa și 10 în lume într-un clasament referitor la câinii fără stăpân, anunță CJ Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here