Acasă Info Local CJ Ilfov, pregătiri pentru deszăpezire

CJ Ilfov, pregătiri pentru deszăpezire

DISTRIBUIȚI

Marian Petrache: ”Să luăm iarna pe nepregătite!”

La sediul Consiliului Județean Ilfov a avut loc, la 24 octombrie, prima ședință pregătitoare pentru perioada de iarnă. La discuții au participat reprezentanți ai Prefecturii Ilfov, Inspectoratului Județean de Poliție, Poliției Rutiere, Jandarmeriei, ISU, ENEL și ai operatorilor care vor face deszăpezirea în sezonul rece.

Președintele CJ Ilfov, Marian Petrache: “Expresia care îmi place mie foarte mult este: Nu iarna să ne ia ne noi pe nepregătite, ci noi să luăm iarna pe nepregătite. Până pe 10 noiembrie vom verifica stocurile de materiale antiderapante, la fiecare firmă contractată, iar până pe 15 noiembrie vom marca fiecare echipament cu dispozitiv GPS, astfel încât să știm în fiecare moment unde sunt utilajele. Toți cei care participă la pregătirea de iarnă au fost azi aici, inclusiv ENEL-ul. În trecut, singura problemă pe care nu am putut să o controlăm a fost cea cu energia electrică. Din cauza viscolului s-au întrerupt niste linii și am vrut să ne asigurăm că ENEL e și mai bine pregătit anul acesta să facă față intemperiilor”.

Doi operatori economici au fost contractați să acționeze pe cei 450 de kilometri de drumuri județene cu 69 de utilaje (autogradere, wole, încărcătoare frontale, autobasculante cu lamă și sărăriță, utilaje Unimog). Acestora li se adaugă, la nevoie, utilajele Serviciului de Drumuri din subordinea CJ Ilfov: trei Unimog, două autobasculante cu lamă și sărăriță și un încărcător frontal.

În total, oamenii din cele șase baze de deszăpezire din județ vor acționa cu 7.000 de tone de sare și 12.000 de metri cubi de nisip. Fiecare bază de deszăpezire va avea un echipaj care va asigura non-stop asistență tehnică.

Pentru situații extreme, CJ Ilfov are și 130 de tone de clorură de calciu. Clorura va fi distribuită bazelor de deszăpezire pentru a fi împrăștiată pe drumuri, atunci când temperaturile scad mai mult de -7 grade Celsius. De asemenea, Consiliul Județean va suplimenta panourile parazăpadă, care vor fi amplasate pe drumurile predispuse la înzăpezire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here