Acasă Economie CJ Ilfov se împrumută ca să nu stopeze investițiile

CJ Ilfov se împrumută ca să nu stopeze investițiile

DISTRIBUIȚI

În ședința Consiliului Județean Ilfov din 19 martie 2020, care s-a desfășurat în aer liber în curtea fostului sediu al instituției și cu respectarea măsurilor de evitare a răspândirii noului coronavirus, s-a hotărât contractarea unui credit în valoare de aproximativ 31 milioane de euro. Banii vor fi folosiți pentru a continua lucrările pe drumurile județene începute anul trecut și aflate în conservare peste iarnă.

S-a luat această decizie pentru că bugetul CJ Ilfov din acest an este cu 30 la sută mai mic față de anul trecut, iar proiectele nu trebuie să se oprească.

Următoarele drumuri vor fi reabilitate cu banii din acest împrumut, la care se adaugă și fonduri din bugetul propriu: DJ 101 – Balotești – Sitaru, DJ 401 – Centura București – limita cu județul Giurgiu, DJ 602 – str. Independenței din Buftea și strada Gării din comuna Jilava, valoarea totală ridicându-se la 174.580.908 lei, co-finanțarea creditului fiind de 148.480.455 lei, iar contribuția de la buget local 26.100.453 lei.

Tot în aceeași sedință s-a aprobat și preluarea mai multor drumuri din administrarea consiliilor locale pentru modernizare:
Str. Agricultori – Buftea, lungime 1,4 km
Str. Vlăsiei – Buftea, lungime 1 km
Str. Fulger – Buftea, lungime 1 km
Str. Știrbei Vodă – Buftea, lungime 1 km
Str. Poieni – Mogoșoaia 1,26 km
Str. Martha Bibescu – Mogosoaia, 2 km
Str. Podului – Ciolpani, 1,1 km
Str. Negustorilor – Ciolpani, 691 m
Str. Cătunului – Ciolpani, 460 m
Str. Fermei – Ciolpani, 1,1 km
Intrarea Fermei – Ciolpani, 239 m

Totodată, s-a aprobat și trecerea în administrarea Consiliului Județean Ilfov a terenului necesar pentru construirea unui sens giratoriu la intersecția DJ 602 cu drumul județean DJ 601 și asigurarea scurgerii apelor pe DJ 601, în zona râului Ciorogârla.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × one =