Acasă Cultura CLĂDIRILE NEÎNGRIJITE VOR FI SUPRAIMPOZITATE

CLĂDIRILE NEÎNGRIJITE VOR FI SUPRAIMPOZITATE

DISTRIBUIȚI

Asociația Municipiilor din România propune introducerea în Codul Fiscal a unor prevederi legate de supraimpozitarea imobilelor lăsate în paragină, un subiect despre care s-a discutat mult, fără niciun fel de concretizare.

cladire_paraginitaIlie Bolojan, președintele executiv al asociației, spune că supraimpozitarea este o soluție pentru determinarea proprietarilor să ia decizii în privința imobilelor neîngrijite pe care le dețin. El solicită posibilitatea ca fiecare consiliu local să poată supraimpozita de până la cinci ori față de nivelul actual aceste imobile. Sumele strânse din supraimpozitare s-ar face venituri la bugetele locale. De asemenea, ar urma să fie înființate fonduri speciale la nivel local pentru renovarea și restaurarea imobilelor neîngrijite sau abandonate. Practic, banii din aceste fonduri speciale ar urma să fie folosiți tot pentru renovarea acestor imobile, prin acordarea de finanțări cu diverse facilități.

Acum, proprietarii clădirilor aflate în paragină pot fi amendați, însă aceasta nu este o soluție pentru a-i determina să ia măsuri în vederea renovării sau restaurării. Asta pentru că proprietarul primește o amendă și scapă. A doua oară nu mai poate fi amendat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here