Acasă Educatie Clasa a IX-a, inapoi

Clasa a IX-a, inapoi

DISTRIBUIȚI

Camera Deputaților a aprobat revenirea clasei a IX-a la liceu și reintroducerea pozițiilor de educator și învățător cu studii medii.

Camera Deputaților a fost prima Cameră sesizată, Senatul urmând să se exprime asupra proiectului de lege de aprobare a OUG 92/2012, având caracter decizional.

Comisia de învățământ a adus câteva amendamente Ordonanței 92/2012 referitoare la luarea unor măsuri în domeniul învățământului și cercetării și plata drepturilor salariale câștigate în instanță de cadrele didactice. Prin amendamente sunt formulate unele principii pentru stabilirea numărului de ore din planurile cadru pentru învățământul preuniversitar și a ponderii disciplinelor obligatorii și opționale. Acestea au fost adoptate de plen.

Grupurile parlamentare UDMR și PDL și-au exprimat nemulțumirea față de amendamentul potrivit căruia ponderea reprezentanților administrației publice locale și a părinților în Consiliile de administrație ale școlilor a fost diminuată, în favoarea profesorilor.

„Administrațiile publice locale care trebuie să finanțeze această activitate pot interveni în procesul decizional într-o măsură mai mică. Din cei trei piloni (profesori-administrație locala-părinți – n.red.), doar unul rămâne majoritar, al profesorilor”, a arătat deputatul UDMR Odon Szabo, membru în Comisia de învățământ.

Un alt amendament criticat de UDMR este cel care atribuie exclusiv administrației publice locale cheltuielile de întreținere a școlilor.

Ambele amendamente criticate au fost însă adoptate de plen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here