Acasă Info Local COD PORTOCALIU DE VISCOL IN ILFOV

COD PORTOCALIU DE VISCOL IN ILFOV

DISTRIBUIȚI

viscolCapitala și 11 județe vor fi vineri, de la ora 2.00 până la ora 18.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar alte 15 județe din estul, sudul și centrul țării au fost atenționate cu cod galben de ninsori viscolite, valabil de joi seara până vineri seara. De vineri și până la începutul săptămânii viitoare, vremea va fi geroasă, iar temperaturile minime vor fi frecvent între minus 25 și minus 15 grade Celsius.

Potrivit avertizării cod portocaliu transmise de Administrația Națională de Meteorologie, în a doua parte a nopții de joi spre vineri și în cursul zilei de vineri, în București și în județele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea, temporar viscolul va fi puternic, rafalele vântului vor atinge 70 – 85 kilometri pe oră, reducând vizibilitatea sub 50 de metri și local troienind zăpada.

Avertizarea cod galben de ninsori va intra în vigoare joi, la ora 22.00 și va fi valabilă până vineri, la ora 20.00, în județele Iași, Neamț, Vaslui, Bacău, Covasna, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinți și Sibiu.

Începând de joi seară, aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre Lunca Dunării și va cuprinde sudul, centrul și estul țării. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, precum și în zona Carpaților de Curbură, local ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă

În Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei și în jumătatea sudică a Moldovei va fi viscol, cu intensificări ale vântului ce vor ajunge la 50-70 de kilometri pe oră. În Carpații de Curbură și zona înaltă din Carpații Meridionali rafalele vor depăși 80-90 de kilometri pe oră, iar zăpada va fi spulberată și troienită. La începutul intervalului, pe litoral vor fi precipitații mixte și se va depune polei.

Începând de vineri seara, până sâmbătă, la ora 10.00, vor fi sub avertizare cod galben județele Constanța, Tulcea, Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Vrancea, Galați, Vaslui, Bacău, Iași și Neamț.

În Dobrogea, Bărăgan și în cea mai mare parte a Moldovei va ninge moderat cantitativ, vântul va continua să prezinte intensificări cu viteze de 50-55 de kilometri pe oră și pe arii restrânse 70 de kilometri pe oră, temporar viscolind și spulberând zăpada.

Unele intensificări ale vântului vor fi și în sud-vestul Olteniei, spulberând trecător zăpada depusă anterior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here