Acasă Info Local Colonelul Bogdan Enescu, comandantul Jandarmeriei Ilfov: ”Vom avea o toamnă fierbinte din...

Colonelul Bogdan Enescu, comandantul Jandarmeriei Ilfov: ”Vom avea o toamnă fierbinte din toate punctele de vedere”

DISTRIBUIȚI

În cadrul ședinței Autorității Teritoriale de Ordine Publică a Județului Ilfov (ATOP), desfășurată la 5 iunie la sediul Consiliului Județean Ilfov, prezidată de Rizia Tudorache, colonelul Bogdan Enescu, comandantul Jandarmeriei Ilfov, a precizat că instituția pe care o conduce a avut trei sarcini foarte importante, în ultima perioadă, de care s-a achitat cu brio. Este vorba de Summit-ul de la Sibiu, cele două scrutine din 26 mai și vizita papei Franscisc în România.

Chiar dacă, la un moment dat, din cele 550 de cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Ilfov aproximativ 300 s-au aflat simultan în misiune, totul a decurs fără probleme. Procesul electoral, a spus Enescu, s-a încadrat în limite legale, fără abateri grave.

Jandarmeria Ilfov va continua misiunile specifice, având în vedere că la finele acestei luni România predă președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene. De asemenea, colonelul Enescu anticipează o ”toamnă fierbinte din toate punctele de vedere”, având în vedere alegerile prezidențiale, dar mai ales din cauza vremii ”care ne joacă feste”.

Aspectele legate de procesul electoral, desfășurat în condiții normale în Ilfov, au fost întărite și de raportul Inspectoratului Județean de Poliție Ilfov, prezentat de inspectorul șef Doru Marius Iacobuș.

Cea mai gravă problemă cu care s-a confruntat Ilfovul în ultimele zile este legată de inundații. Ploile abundente au făcut ravagii în multe localități din județ, aspect consemnat în cifre și date de inspectorul șef al ISU București-Ilfov, Orlando Cătălin Șchiopu.

Prefectul Mihai Niță, prezent pentru câteva minute la ședința ATOP, a solicitat mai multă implicare din partea societății Apă Canal Ilfov și a ținut să precizeze că ”vom fi la datorie la orice oră” pentru a înlătura efectele inundațiilor.

Vicepreședintele CJ Ilfov, Rizia Tudorache, a subliniat că eforturile celor care s-au luptat cu apele ”sunt înzecite”, având în vedere numărul celor aflați pe teren, mult subdimensionat față de cerințele celor care locuiesc acum în județ. Tudorache a amintit că în Ilfov sunt, oficial, 430.000 de oameni, însă numărul celor care trăiesc efectiv în județ trece de 800.000.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here