Acasă Info Local Comisia Europeană a aprobat 222 de milioane de euro pentru modernizarea și...

Comisia Europeană a aprobat 222 de milioane de euro pentru modernizarea și extinderea rețelei de apă potabilă și canalizare din Ilfov

DISTRIBUIȚI

Comisia Europeană a aprobat alocarea a 222 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru modernizarea și extinderea rețelei de apă potabilă și canalizare din județul Ilfov.

Această investiție va face posibilă furnizarea de apă potabilă la standarde europene pentru aproximativ 234.000 de consumatori, se arată într-un comunicat de presă al Comisiei.

”Această investiție subliniază voința UE de îmbunătăți nivelul de trai al cetățenilor europeni. Chiar dacă prioritatea noastră trebuie să fie lupta împotriva efectelor pandemiei, noi urmărim scopul politicii de coeziune, care constă în reducerea disparităților între regiuni, astfel încât nicio persoană să nu fie lăsată în urmă”, a declarat comisarul european pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira.

Ca urmare a acestui proiect, rata de conectare la sistemul de alimentare cu apă va crește de la 57,1% la 99,6 % în 52 de comunități. În același timp, rețeaua de canalizare va fi extinsă cu 43,29 %, pentru a deservi 100 % din populația zonei. Proiectul ar trebui, de asemenea, să contribuie la reducerea pierderilor de apă, va proteja biodiversitatea și va crea 1.500 de locuri de muncă temporare în faza de implementare și 72 de locuri de muncă permanente în faza operațională.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here