Acasă Social Comisia Europeană a crescut de la 10 la 47,5 milioane de euro...

Comisia Europeană a crescut de la 10 la 47,5 milioane de euro fondurile alocate cercetării de urgență pentru dezvoltarea de vaccinuri și tratamente pentru noul coronavirus

DISTRIBUIȚI

Comisia Europeană a crescut de la 10 milioane euro la 47,5 milioane de euro fondurile alocate cercetării de urgență pentru dezvoltarea de vaccinuri, tratamente și metode de diagnostic pentru COVID-19.. Executivul european a selectat 17 proiecte care implică 136 de echipe de cercetare din întreaga UE, pentru a dezvolta astfel de proiecte.

Finanțarea suplimentară de 37,5 milioane de euro, care se adaugă celor 10 milioane rezervați în ianuarie, este asigurată din programul Orizont 2020.

În prezent, Comisia Europeană (CE) negociază acorduri de grant cu beneficiarii selectați.

Mariya Gabriel, comisarul european pentru Inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, a declarat că “finanțarea de urgență din cadrul programului Orizont 2020 permite cercetătorilor să-și înceapă imediat activitatea, pentru a combate epidemia de coronavirus pe mai multe fronturi“.

Referitor la dezvoltarea de noi vaccinuri, cercetarea se va concentra asupra dezvoltării unui vaccin profilactic și a unui vaccin terapeutic, care vor fi utilizate pentru prevenire și, respectiv, pentru tratament.

În ceea ce privește testele de diagnosticare rapidă la locul acordării asistenței medicale se vor depune eforturi sporite pentru a permite lucrătorilor sanitari din prima linie să pună un diagnostic mai rapid și mai fiabil, care va avea ca rezultat reducerea riscului de răspândire a virusului.

Noi tratamente, pentru care se va adopta o abordare dublă, sunt în primul rând, accelerarea dezvoltării de noi tratamente aflate în curs de elaborare (inclusiv peptide terapeutice, anticorpi monoclonali și substanțe antivirale cu spectru larg), iar în al doilea rând, detectarea și identificarea de molecule care ar putea funcționa împotriva virusului, utilizând tehnici avansate de modelare și calcul.

Îmbunătățirea epidemiologiei și a sănătății publice, inclusiv a pregătirii și a răspunsului la apariția focarelor vor contribui la dezvoltarea de sisteme de monitorizare mai bune pentru a preveni și pentru a controla în mod eficient răspândirea virusului, precum și pentru a contribui la evaluarea dinamicii sociale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here