Acasă Economie Comitet Interministerial EURO 2020

Comitet Interministerial EURO 2020

DISTRIBUIȚI

Până la startul EURO 2020 Aeroportul Băneasa va fi funcțional

Secretarul de Stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, a participat la întrunirea Comitetului Interministerial EURO 2020, care s-a desfășurat vineri la sediul Guvernului României, unde a explicat în ce fază se află lucrările la legătura feroviară directă dintre Gara de Nord București și Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Ionel Scrioșteanu: ”Este vorba despre construirea unei căi ferate duble în lungime de 2,95 km, a unui viaduct de 1,52 km care va traversa DN1, a trei podețe, a unei instalații de centralizare electronică și a unei stații de călători la terminalul T1. Noul tronson feroviar va contribui la reducerea numărului de mașini în trafic pe zona de Nord a județului Ilfov și a Bucureștiului, dar nu numai. Suntem în permanentă legătură cu cei care realizează acest obiectiv. Facem tot ce depinde de noi să accelerăm lucrările. Din decembrie încoace am deblocat tot ce se putea, indiferent că problemele puteau fi rezolvate de la nivelul Ministerului Transporturilor sau depindeau de alte instituții ale statului”.

”De asemenea, am discutat despre situația aeroporturilor din România. Așa cum știm, acestea au înregistrat cea mai mare creștere a numărului de pasageri, respectiv de 123%, în ultimii 10 ani, conform datelor Eurostat. Capacitatea Aeroportului Internațional Henri Coandă de la Otopeni este depășită. Astăzi avem peste 14 milioane de călători pe an. Numărul este dublu față de capacitatea aeroportului de a deservi oamenii în condiții civilizate. De aici aglomerația și serviciile insuficiente acordate călătorilor. Există un plan pentru extindere, de construire a unui nou terminal, care trenează de foarte mulți ani, vom demara în cel mai scurt timp procedurile pentru implementarea lui. Momentan însă, avem un proiect de reabilitare a interioarelor clădirilor A, B și Rotondă din Aeroportul Băneasa. Scopul este mărirea capacității de trafic la 350 de pasageri/oră, pentru a muta o parte din traficul foarte mare de pe Aeroportul de la Otopeni pe cel de la Băneasa. Am obținut toate avizele în regim de urgență și am emis autorizația de construire pe 21 ianuarie 2020. Împreună cu constructorii ne asumăm că până la startul EURO 2020 Aeroportul Băneasa va fi funcțional”, a declarat Scrioșteanu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 + 2 =