Acasă Info Local COMUNICAT DE PRESĂ post – eveniment – “Sustenabilitatea socială a SES-urilor” în...

COMUNICAT DE PRESĂ post – eveniment – “Sustenabilitatea socială a SES-urilor” în cadrul proiectului „PROgrame integrate pentru Creșterea șanselor de Ocupare din Regiunile București-Ilfov şi Sud Muntenia”

DISTRIBUIȚI

Comunicat GDCS 20.10.2015ASOCIAȚIA GRUPUL PENTRU DEZBATERE şi CONSENS SOCIAL (GDCS)

Asociația Grupul pentru Dezbatere şi Consens Social (GDCS) a organizat în parteneriat cu SC Health, Safety and Security Consulting S.R.L marți, 20.10.2015, ora 18:00, la sediul structurii SES 7 din Orașul Măgurele, Jud. Ilfov, str. Ciocârliei, nr. 38, dezbaterea cu titlul – “Sustenabilitatea socială a SES-urilor” în cadrul proiectului „PROgrame integrate pentru Creșterea șanselor de Ocupare din Regiunile București-Ilfov şi Sud Muntenia”- PROCOR, ID: POSDRU/173/6.1/S/ 147201, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane – POSDRU 2007-2013, „Investește în oameni!”. AP 6 ”Promovarea incluziunii sociale”, DMI 6.1 ”Dezvoltarea economiei sociale”, cu perioada de implementare cuprinsa intre  26 ianuarie -31 decembrie 2015. Conferința a ridicat una dintre aspectele esențiale ale sustenabilității structurilor de economie socială înființate prin intermediul proiectelor ce au beneficiat de resurse financiare europene: sustenabilitatea dimensiunii sociale. Structurile de economie socială au un specific aparte în comparație cu alte initiative economice dezvoltate cu fonduri europene. Ca orice activitate comercială, SES-urile trebuie să genereze profit. Pentru sustenabilitatea economică, structuriile înființate în cadrul proiectului PROCOR, au beneficiat de investiții semnificative în echipamente, unelte, materii prime și calificarea profesională a personalului angajat. De asemenea, structurile beneficiază de directori de vânzări special pregătiți pentru a identifica piețele cărora se adresează și pentru a pregăti cele mai bune strategii pentru a ocupa anumite segmente ale acestora. Prin urmare, abordarea integrată implementată de GDCS, alături de ceilalți actori implicați, asigură sustenabilitatea economică.

Dar nu este suficient. Nu pentru o structură de economie socială. Aceste structurii trebuie să garanteze și să asume sustenabilitatea dimensiunii sociale, un aspect crucial în existența lor. Motiv pentru care, PROCOR a conceput aceste structuri astfel încât dezvoltarea și sustenabilitatea economică să funcționeze într-o relație directă cu sustenabilitatea socială. Astfel, garanția că aceste structuri pot avea succes economic, reprezintă principala siguranță pentru continuarea activităților sociale întreprinse de SES-uri. Mai mult, SES-urile 4, 5 și 6 sunt create special pentru a ajuta la dezvoltarea socială a celorlalte structuri și, împreună, vor întreține și dezvolta capacitatea acestora de a adresa probleme ale comunităților vizate de PROCOR, dar nu numai. Totodată, GDCS își propune să fie și în continuare un actor local relevant în ceea ce privește sprijinul acordat persoanelor ce aparțin grupurilor vulnerabile. Reprezentanți ai comunității au arătat interes pentru subiectul abordat, la eveniment participând membri ai factorilor de decizie locali (economici, administrativi), ai mass-mediei, precum si persoane aparținând grupurilor vulnerabile si din comunitatea locala.

  Date contact: Asociația GDCS

Registrul special PJ nr. 01/2009, Judecătoria Cornetu,

CIF 16735122, 77125, Ilfov ,Oraş  Măgurele

E-mail: gdcsasociatie@gmail.com, www.gdcs.info

Mihai STAN

Manager proiect

Tel: 0752.124.805

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here