Acasă Social Concurs de admitere la școlile postliceale ale MAI 

Concurs de admitere la școlile postliceale ale MAI 

DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, 9 aprilie 2022, peste 5.000 de tineri care s-au înscris la concursul de admitere pe unul dintre cele 2.880 de locuri în școlile postliceale ale MAI,  susțin proba de evaluare a cunoștințelor.

Pentru sesiunea de admitere martie – mai 2022, s-au înscris 9.742 de candidați, iar după parcurgerea probelor eliminatorii de testare psihologică și de evaluare a performanței fizice, au rămas în concurs 5.182 de candidați.

Concurența pe instituții de învățământ se prezintă astfel: 2.469 de candidați pe 1.340 locuri la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina, 476 de candidați pe 300 de locuri la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca, 451 de candidați pe 240 de locuri la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea, 635 de candidați pe 350 de locuri la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, 615 candidați pe 350 de locuri la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, 536 de candidați pe 300 de locuri la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești.

 

Cu titlu de noutate, începând cu această sesiune, pentru candidații la concursul de admitere în școlile aflate în subordinea Poliției Române, Poliției de Frontieră și Jandarmeriei Române proba de evaluare a cunoștințelor constă într-un test grilă, care va cuprinde subiecte de limba română – în proporție de 40%, subiecte de limbă străină – în proporție de 15%, subiecte din legislația specifică MAI, precum și a instituțiilor politice ale statului – în proporție de 20%, subiecte de educație civică și cetățenească, exerciții de evaluare a capacității de analiză și sinteză, precum și exerciții privind deprinderea raționamentului logic –  în proporție de 15%, iar punctajul din oficiu reprezintă 10 % din nota maximă. Pentru admiterea în Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești, proba scrisă constă în susținerea unui test grilă la disciplina matematică.

 

După afișarea rezultatelor, pentru candidații declarați admiși, în perioada 18 aprilie – 20 mai 2022, este planificată examinarea medicală. Rezultatele finale ale admiterii vor fi afișate la sediul unităților de învățământ și postate pe site-urile oficiale ale acestora, până la data de 27 mai 2022.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here