Acasă Info Local Conducerea Prefecturii Ilfov rămâne la PNL

Conducerea Prefecturii Ilfov rămâne la PNL

DISTRIBUIȚI

Negocierile privind funcțiile de prefect, validate în Biroul Executiv al PNL

Biroul Executiv al PNL a validat, luni, rezultatul negocierilor din coaliţia de guvernare privind funcţiile de prefecţi cu o singură abţinere, a anunţat preşedintele partidului, Ludovic Orban, fiind discutate doar chestiunile legate de principiile care au stat la baza distribuţiei poziţiilor de prefecţi, mecanismul, criteriile pe care le-am avut în vedere şi a fost validată negocierea. Orban a precizat că prefecţii au obligaţia de a pune în practică programul de guvernare, arătând că în caz contrar va fi schimbat din funcţie.

”Prefectul are obligaţia să acţioneze în cadrul constituţional şi legal şi indiferent din ce formaţiune politică provine un prefect trebuie să facă acelaşi lucru. Suntem într-un Guvern de coaliţie şi este firesc ca orice formaţiune politică din coaliţie să aibă dreptul de a fi reprezentată cu prefect în anumite judeţe, conform ponderii care a fost stabilită. În cazul în care un prefect nu aplică programul de guvernare, va fi schimbat. Nu există absolut niciun fel de risc legat de aplicarea programului de guvernare, de acţiune în cadrul constituţional şi legal”, a spus Orban.

Potrivit negocierilor din coaliţia de guvernare, PNL va conduce 23 de prefecturi – Alba, Bistriţa Năsăud, Braşov, Bihor, Botoşani, Călăraşi, Caraş Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here