Acasă Politic Conferința șefilor Apărării din Europa Centrală, la final

Conferința șefilor Apărării din Europa Centrală, la final

DISTRIBUIȚI

Comandantul Comandamentului Armatei Statelor Unite ale Americii în Europa, generalul Christopher G. Cavoli, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, au condus Conferința șefilor Apărării din Europa Centrală, care a avut loc la sediile Ministerului Apărării Naționale și Palatului Parlamentului, în  zilele de 8 și 9 iunie.

          La eveniment au participat șefii Apărării din Bulgaria, Cehia, Croația, Polonia, Slovacia, Slovenia și Ungaria, alături de lideri ai componentelor Gărzii Naționale din statele americane Alabama, Colorado, Illinois, Indiana, Minnesota, Nebraska, Ohio, Tennessee și Texas.

          În agendă au fost incluse teme privind misiunile și operațiile comune, schimbul de informații și acțiunile de sprijin pentru Ucraina. Conferința a constituit o oportunitate de a consolida relațiile la nivel militar în vederea soluționării complexelor provocări regionale de securitate.

        Generalul Cavoli a transmis mulțumiri personalului Armatei României pentru contribuția adusă la apărarea colectivă. „Găzduiți forțe ale Statelor Unite ale Americii și NATO și contribuiți în efortul general de descurajare a agresiunii rusești”. De asemenea, a evidențiat leadership-ul Forțelor Armate Române în seria de exerciții „Defender” din acest an, serie care a constat în trei evenimente de instruire conexe, „Saber Guardian” fiind ultimul dintre aceste exerciții. „Instruirea complexă din cadrul „Saber Guardian” face Alianța mai puternică și demonstrează viteza și eficacitatea forțelor noastre dislocabile”, a adăugat comandantul Comandamentului Armatei Statelor Unite ale Americii în Europa.

          Generalul Petrescu a subliniat că reuniunea de la București a urmărit realizarea unei abordări militare armonizate pe flancul estic ca parte a gândirii defensive aliate care se va definitiva la Summit-ul NATO de le Vilnius, din luna iulie. „Regiunea Mării Negre este o zonă de interes strategic pentru NATO. Prezența consistentă a unor structuri aliate, în special americane, și state precum România, din proximitatea războiului, contribuie la succesul pe care descurajarea îl joacă într-o ecuație de securitate”, a afirmat șeful Apărării din România.

          Găzduite în mod regulat de aliați din întreaga Europă, conferințele șefilor apărării sunt o componentă esențială a abordării cuprinzătoare a Comandamentului Armatei Statelor Unite ale Americii în Europa asupra securității regionale. Prin angajamentul continuu, participanții promovează parteneriate durabile și intensificarea cooperării între națiunile aliate. României i-a mai revenit responsabilitatea găzduirii unei conferințe similare în anul 2015.

          Comandamentul Armatei Statelor Unite ale Americii în Europa (USEUCOM) este structura responsabilă pentru operațiile militare ale Statelor Unite ale Americii în Europa și în zone din Asia și Orientul Mijlociu și în oceanele Arctic și Atlantic. USEUCOM este constituit din peste 65.000 de militari și personal civil din Statele Unite ale Americii, dislocați permanent în sistem rotațional, care lucrează în strânsă legătură cu militarii națiunilor aliate și partenere. Comanda aparține unuia dintre cele două comandamente americane dislocate în Stuttgart, Germania. Pentru mai multe informații: www.eucom.mil.

2 COMENTARII

  1. […] Comandantul Comandamentului Armatei Statelor Unite ale Americii în Europa, generalul Christopher G. Cavoli, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, au condus Conferința șefilor Apărării din Europa Centrală, care a avut loc la sediile Ministerului Apărării Naționale și Palatului Parlamentului, în  zilele de 8 și 9 iunie.           La eveniment au participat șefii […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here